Výstraha před požáry přes srážky trvá. Omezila se však na Vysočinu a jih Moravy

Po úterních a nočních srážkách meteorologové zrušili pro většinu regionů v Česku upozornění na riziko vzniku a šíření požárů. V platnosti zůstává jen pro východ Vysočiny a západ Jihomoravského kraje. Vyplývá to z informací, které sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V úterý a v noci na pátek podle ČHMÚ spadlo na většině území od tří do 15 milimetrů srážek a v opakovaných bouřkách ojediněle i přes 30 milimetrů. Naproti tomu na Vysočině a na jižní Moravě nepršelo vůbec nebo jen minimálně. „Vzhledem k tomu ponecháváme zde výstrahu (před nebezpečím vzniku a šíření požárů) do odvolání,“ doplnili meteorologové.

Podle jejich předpovědi má být pátek nejchladnějším dnem týdne, maximální teploty budou většinou mezi 17 až 21 stupni, přičemž na západě a severovýchodě budou ještě nižší. Přeháňky se mají během dne místy vyskytovat spíše už jen v Čechách.

Občas zaprší, případně zabouří i v nadcházejících dnech, postupně se však bude oteplovat. Víkend doprovodí odpolední teploty nejčastěji kolem letních 25 stupňů.