Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.

Postavy za dva roky prošly určitým vývojem, jejich vzájemné vztahy se vyostřily. „Južanovi už nemusejí předstírat, že nejsou bohatí, manželství Rubalových připomíná běh přes minové pole a rušno je i u Srovnalových. Zatímco ajťák David dál propadá fenoménu chataření, výchova dvouleté dcery přerůstá jeho manželce Ivaně přes hlavu. Největší posun nastal u Fraňka, který si udělal psychologický kurz a provozuje značně podezřelou poradnu,“ odtajňuje některé dějové zápletky nových epizod kreativní producent ČT a dramaturg seriálu Josef Viewegh.

Druhá řada Osady je pro scenáristu Petra Kolečka prvním seriálovým pokračováním, které pro Českou televizi napsal. „Je vždy trochu náročné se do projektů vracet, protože než se vyhodnotí, že první série byla úspěšná, tak uplyne i pár let a člověk už je myšlenkami jinde. Proto nevzniklo ani pokračování Čtvrté hvězdy ani Trpaslíka. V případě Osady jsme ale s Radkem Bajgarem nakonec našli cestu, jak se znovu pobavit,“ vysvětlil.

Ve druhé řadě už se sice neobjeví obyvatelé jedné chaty, tedy Pavel Nový a Jana Švandová, ale přistěhují se nové postavy. „Kociánovi? To je rodina taxikáře z Chomutova,“ představuje nováčky v osadě Marek Daniel. Jeho manželku hraje Ivana Uhlířová.

Osada (2. řada)
Zdroj: Tereza Suchánková/ČT

„Výrazným rysem našich charakterů je, že za každých okolností chceme pro sebe urvat co nejvíc. Dominantnější v naší seriálové rodině je otec, já hraji sice takovou klidnou a tichou matku, která ale, když se zavřou dveře, tak si také dokáže říct svoje. A naše děti? To je dokonalá ukázka toho, že čím přísnější rukou je rodiče vychovávají, tím se zvyšuje pravděpodobnost, že budou dělat pravý opak,“ dodala.

V režii Radka Bajgara se do osady vrací kadeřnice Petra Nesvačilová a její manžel Radek Holub, úspěšní podnikatelé Eva Leinweberová s Igorem Barešem, Ivana Chýlková coby spisovatelka milostných románů i už bývalý policista Stanislav Majer. Chybět nebude ani židovská rodina Josefa Poláška a Jany Plodkové a pár tvořený Pavlou Beretovou a Martinem Myšičkou.