Čínští inženýři vyrobili líbacího robota. Umožňuje intimitu ve vztazích na dálku

V Číně žije stále více dvojic kvůli práci odděleně. Hlavně pro ně vznikl robotický přístroj, který lidem umožňuje sdílet intimní momenty, i když jsou od sebe vzdálení.

„Moje partnerka nevěřila, že se můžeme líbat na dálku. Když ho použila, tak jí spadla brada. Je to nejlepší překvapení, které jsem jí během našeho vztahu na dálku dal,“ komentoval na čínském nákupním portálu Taobao uživatel robota. 

Zařízení je tvořené teplými pohyblivými silikonovými rty, tlakovými senzory a motorky. Dokáže napodobit skutečný polibek tím, že kopíruje tlak, pohyb a teplotu rtů uživatele. Spolu s pohybem líbání dokáže přenášet i zvuk, který uživatel vydává. Párům, které nemohou být spolu, by měl robot umožnit „skutečnou fyzickou intimitu“ vyjádřenou polibky, slibuje výrobce.

Líbací robot
Zdroj: Taobao via Global Times

Podle stanice CNN, která o vynálezu informovala, jsou Číňané z robota nadšení a šokovaní zároveň. Většina na sociálních sítích s radostí komentuje zábavnou stránku, menšina ho kritizuje jako „vulgární“ a „strašidelné“ zařízení. A další zase vyjadřují obavy, že by si ho mohli koupit a používat i nezletilí.

Mobilní líbací platforma

K odeslání polibku si uživatelé musí stáhnout aplikaci pro mobilní telefony a připojit zařízení k nabíjecímu portu telefonu. Po spárování s partnerem v aplikaci mohou páry zahájit videohovor a navzájem si předávat repliky svých polibků. Přístroj stojí 288 jüanů – v přepočtu asi tisíc korun.

Podle čínského státního deníku Global Times si tento vynález nechal patentovat ústav Vocational Institute of Mechatronic Technology v Čchang-čou. „Na vysoké škole jsem měl se svou přítelkyní vztah na dálku, takže jsme spolu byli v kontaktu pouze prostřednictvím telefonu. Odtud pramení inspirace pro toto zařízení,“ citoval web hlavního vynálezce konstrukce Ťianga Čung-liho. 

Ťiang požádal o patent v roce 2019, jeho platnost skončila v lednu 2023 a konstruktér teď doufá, že někdo jiný by mohl jeho návrh rozvinout a zdokonalit. Podobný vynález pojmenovaný „Kissinger“ představil už v roce 2016 Imagineering Institute v Malajsii. Byl však v podobě silikonové podložky citlivé na dotek, nikoli realisticky vypadajících rtů. Na západních sociálních sítích zase diskutující spojují tento přístroj se seriálem Teorie velkého třesku, kde se objevil už roku 2013.

Čínské zařízení je sice inzerováno pro vztahy na dálku, ale umožňuje uživatelům také anonymní párování s cizími lidmi. Pokud se dva lidé úspěšně shodnou a líbí se jeden druhému, mohou požádat o výměnu polibků. Uživatelé mohou své polibky do aplikace také „nahrát“, aby si je ostatní mohli stáhnout a vyzkoušet.