TÉMA

Změna pro Hradec a Zelení

Předražená lávka v Hradci má stát ještě o dalších pět milionů víc, radní o tom budou jednat

Už nyní je to jedna z nejdražších staveb svého druhu v zemi. Lávka přes Labe v Hradci Králové ale i těsně před otevřením dál zdražuje. Na úterní jednání radních míří návrh na zvýšení ceny o dalších bezmála pět milionů korun. Cena měla být před devíti lety 34 milionů, teď se vyšplhala na víc než pětinásobek, a to na celkem 175 milionů s daní.
17. 2. 2023|

Primátorem Teplic se stal Jiří Štábl, koalici uzavřelo ANO s ODS. Bez nového vedení zůstává Praha a Hradec Králové

Primátorem Teplic zastupitelé zvolili Jiřího Štábla z vítězného ANO. Koalici uzavřelo ANO s ODS. V zastupitelstvu o 27 členech má koalice 17 hlasů. Poprvé od roku 1994 nemají občanští demokraté v lázeňském městě primátora, respektive starostu. Bez nového vedení zůstávají poslední dvě z 27 statutárních měst v ČR. Dohoda stále není v Praze a Hradci Králové.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 19:10|

ODS chce v Hradci Králové jednat o pětikoalici

ODS bude v Hradci Králové jednat o vzniku pětikoalice s koalicí Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09, s Piráty, hnutím Rozvíjíme Hradec a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. V jedenáctičlenné radě města bude požadovat čtyři místa, schválila Oblastní rada ODS. V případě vzniku pětikoalice by v opozici skončily ve volbách jasně vítězné ANO a SPD.
27. 9. 2022|

V Hradci Králové obhájilo vítězství hnutí ANO, má zájem o koalici s ODS

Komunální volby v Hradci Králové vyhrálo hnutí ANO, získalo 13 mandátů v zastupitelstvu, které má 37 členů. Koalici by chtělo vytvořit s ODS, která skončila třetí a bude mít pět zastupitelů. Pokračovala by tak dosavadní spolupráce obou stran ve vedení města. Pro většinovou koalici ANO a ODS schází jeden mandát. Voleb se zúčastnilo 42,21 procenta voličů.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 21:21|