TÉMA

Zdravotnický materiál

Záchranáři si musejí dodělat řidičský průkaz skupiny C, sanitky jsou totiž těžší

Řidiči sanitních vozů se pustili do výměny řidičských průkazů. Klasická skupina B pro osobní auta totiž už brzy nebude stačit. Zhruba 150 záchranářů z Královéhradeckého kraje si tak nyní dodělává skupinu C pro nákladní vozidla. Změna je nutná, protože sanitky jsou kvůli modernímu vybavení čím dál těžší.
22. 4. 2023|

Praha daruje Ukrajině topidla, elektrocentrály a zdravotnický materiál, schválili zastupitelé

Praha pošle na Ukrajinu přes šest stovek naftových topidel a osmnáct elektrocentrál z majetku Správy služeb hlavního města Prahy. Rozhodli o tom městští zastupitelé. Vybavení má podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) pořizovací hodnotu patnáct milionů korun. Zastupitelé schválili také další dar v podobě zdravotnického materiálu za asi tři čtvrtě milionu korun.
24. 11. 2022|

Ve sbírce ukrajinské ambasády na nákup zbraní se sešla už téměř miliarda korun

Na sbírkovém účtu ukrajinského velvyslanectví v Praze, které za vybrané peníze pořizuje zbraně, se od dárců sešla už téměř miliarda korun. Ukrajinská ambasáda o tom v neděli informovala na Twitteru. Do sbírky přispělo 115 tisíc dárců, kteří poslali 977 milionů korun. S nákupem a dopravou výzbroje pomáhá ukrajinskému velvyslanectví české ministerstvo obrany. V pátek se na velvyslanectví uskutečnila schůzka zástupců Ukrajiny, ministerstva obrany a několika významných dárců, uvedlo v neděli velvyslanectví na svém webu.
10. 4. 2022|

Česko pošle na Ukrajinu vojenský zdravotnický materiál. Nemocnice jsou připraveny poslat krev a plazmu

Ministerstvo obrany chystá na pomoc Ukrajině vojenský zdravotní materiál. Transfúzní stanice čekají na informace o množství potřebné krve a krevní plazmy, aby případně aktivovaly dárce. Zdravotnický materiál a léky posílají i města a kraje. Nemocnice mají připravená lůžka pro pacienty a zraněné z Ukrajiny.
28. 2. 2022Aktualizováno28. 2. 2022, 15:51|

Situace na Ukrajině je vážná. Evropa je krok od války, prohlásil Fiala

Premiér Petr Fiala (ODS) hodnotí vývoj kolem ukrajinské krize jako velmi vážný. Podle něj Rusko může zaútočit na Ukrajinu kdykoliv. Všechny diplomatické pokusy zatím nevedou k žádnému výsledku, řekl Fiala v Otázkách Václava Moravce. Zároveň ocenil jednotu Evropské unie i spolupráci NATO. Pokud dojde k ruské invazi na Ukrajinu, musí za to Moskva tvrdě zaplatit, prohlásil předseda vlády.
20. 2. 2022Aktualizováno20. 2. 2022, 18:48|

Lobbista Martin Dědic má jít do vězení na osm let

Lobbista Martin Dědic má za manipulaci s veřejnými zakázkami ostravského magistrátu strávit ve vězení osm let, rozhodl Krajský soud v Ostravě. Dědic má také podle úterního nepravomocného rozsudku přijít o majetek. Ten má podle soudce propadnout také Dědicem ovládané firmě Business Advisor. Soudce Igor Krajdl odsoudil i dalších pět lidí, kterým uložil jeden nepodmíněný a čtyři podmíněné tresty. Další dva lidi obžaloby zprostil.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 15:10|

Pošta při roznášení roušek seniorům nedodržuje normy, zlobí se ústav pro kontrolu léčiv

Způsob, jakým Česká pošta rozesílá roušky a respirátory seniorům, nesplňuje podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv normy na distribuci zdravotnických prostředků. Státnímu podniku pohrozil ústav sankcí, pokud by do tří dnů nezajistil nápravu.
21. 9. 2020|

Koronavirová diplomacie. Turecko pomáhá zvládnout pandemii USA i Izraeli

Do Spojených států dorazila druhá část materiální pomoci pro zvládnutí pandemie, kterou Washingtonu poskytlo Turecko. Pro obě země je to příležitost vylepšit pošramocené vztahy. Ankara v rámci koronavirové diplomacie darovala či prodala zdravotnický materiál do pětapadesáti zemí po celém světě.
4. 5. 2020|

Vláda mírní pravidla pro individuální sporty venku. Po Velikonocích se rozvolní zákaz cestování z Česka

Od úterý vláda rozvolňuje pravidla pro rekreační sportování, kterému se lidé věnují venku. Nově nebudou muset nosit lidé roušky při běhu nebo na kole v lese. Otevřou se také nové provozovny, mimo jiné železářství a prodejny jízdních kol. Po Velikonocích by měl skončit bezvýhradný zákaz vycestování ze země pro české občany. Řekl to předseda ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD). Cestovat se ale bude moci jen v odůvodněných případech, a kdo republiku opustí, bude muset po návratu do karantény. Uzavření většiny obchodů a restaurací i omezení volného pohybu lidí má platit až do konce nouzového stavu; o jeho prodloužení budou v úterý jednat poslanci.
6. 4. 2020Aktualizováno6. 4. 2020, 22:05|

Ministerstvo zdravotnictví omezilo pohyb lidí na veřejnosti, s výjimkami mohou ven po dvou

Pondělní mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví výrazně omezuje pohyb na veřejnosti. Lidé se venku mohou nově pohybovat maximálně ve dvou, s výjimkou členů domácnosti, při výkonu povolání, pohřbů a podnikatelské činnosti. Opatření také zakazuje lidem zdržovat se jinde než v místě bydliště. Pobyt na chatách a chalupách ministerstvo nedoporučuje. Ve středu v Česku přibylo 185 nakažených, tuzemské úřady celkem evidují 1654 lidí. V souvislosti s koronavirem v Česku zemřel šestý člověk.
25. 3. 2020Aktualizováno25. 3. 2020, 22:15|

Číňané kvůli koronaviru narychlo budují nemocnici. Aerolinky nabízejí storna vybraných letů

Čínská vláda uvedla, že koronavirus zabil už 26 lidí. Počet prokázaných případů nakažení se vyšplhal na 876. Úřady po Wu-chanu, který je ohniskem nákazy, uzavírají další města. Zvláštní opatření zavádí už i Peking a Šanghaj. Od soboty kvůli nemoci nebudou přístupné některé části Velké čínské zdi ani Zakázané město v Pekingu. Letečtí dopravci začínají nabízet storna letenek. Druhý potvrzený případ nákazy koronavirem hlásí Spojené státy.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 17:06|