TÉMA

Výstup

Bývalý elitní voják zdolal na vozíčku s kamarády Praděd

Josef Burget patřil k elitním vojákům české armády, po náročné operaci mozku je ale odkázaný na pomoc druhých. Kolegové ze Speciálních sil Armády ČR ho chtějí dostat zpět do běžného života. Pořádají nejen sbírku na nákladnou rehabilitaci, ale snaží se ho také rozptýlit – například výstupem na vrchol Pradědu. Tři desítky vojáků, rodina a přátelé zvládli společně s Josefem Burgetem desetikilometrový výstup na nejvyšší horu Moravy za zhruba dvě a půl hodiny.
18. 6. 2024|

Jaroslav Petrouš pořádá charitativní výstupy na Sněžku. Pomohli jsme už stovkám dětí, říká

Obdarovali jsme už stovky dětí, řekl v pořadu Události, komentáře spoluzakladatel nadačního fondu KlaPeto Jaroslav Petrouš, který pořádal letošní již dvanáctý charitativní výstup na Sněžku. Hlavními účastníky jsou lidé, kteří sami prošli závažnými zdravotními problémy s nutností amputace končetin. Výstup byl letos věnován dvojčatům, která se narodila předčasně a první měsíce po narození bojovala o život. Trpí závažnou zdravotní diagnózou, dětskou mozkovou obrnou.
28. 5. 2024|

V italských Alpách zemřel další Čech. Pří výstupu na horu Ortles spadl z výšky

Český horolezec zemřel ve středu brzy ráno v italských Alpách při výstupu na horu Ortles (německy Ortler). Spadl zřejmě z výšky čtyř set metrů. Ministerstvo zahraničí potvrdilo původní spekulace italských médií, že jde o českého občana. V horách byl se skupinou lidí, ostatní jsou v pořádku.
6. 7. 2022Aktualizováno6. 7. 2022, 19:02|