TÉMA

Vrakoviště

Hasiči dohasili požár vrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách

Hasiči v noci na úterý dohasili požár vrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách, který je zaměstnával od noci na pondělí zhruba 24 hodin. Škoda způsobená požárem zatím nebyla vyčíslena, jeho příčiny se zjišťují, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 15:47|

V Ostravě hoří autovrakoviště, lidé v okolí by neměli větrat

Hasiči zasahují u požáru autovrakoviště v Ostravě – Mariánských Horách. Vyhlášen byl třetí poplachový stupeň, v pondělí večer ho hasiči snížili na druhý. Na místě se vystřídalo pětačtyřicet jednotek. Likvidace požáru potrvá ještě minimálně několik hodin. Jeho příčina zatím není známa, stejně tak se ještě nedá odhadnout výše škod. Lidé bydlící v okolí by neměli větrat.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 22:58|

Jejich cesta tady definitivně končí. Vrakoviště ve Smyrně je plné, lodní turistiku drtí pandemie

Odliv turistů v Turecku, který zapříčinila pandemie koronaviru, má na svědomí úpadek jednoho celého odvětví. Stala se jím lodní turistická doprava. Do města Smyrna, známějšího pod jménem Izmir, se vydávají na svoji poslední cestu malé, velké i obrovské zaoceánské lodě. Ty následně čeká v docích demontáž a jejich mořská pouť je ukončena rozprodejem dílů za cenu kovového šrotu. V tuto chvíli vrakoviště ve Smyrně hlásí plnou kapacitu. Dělníci se tam snaží rozebrat několik lodí současně, do doků přitom už míří další nevyužitá plavidla.
5. 10. 2020|