TÉMA

Vamberk

Končí družstevní výroba vamberecké krajky. Tradici udržuje ještě zájmová škola

Skončila družstevní výroba paličkované vamberecké krajky. Od čtyřicátých let šlo o hlavní produkt organizace, která sdružovala na čtyři sta krajkářek z Orlickoústecka. Tradice v oblasti ale trvá minimálně čtyři staletí. Pokračovat v ní bude hlavně zájmová škola.
14. 12. 2023|

Doudleby nad Orlicí mají obchvat, obyvatele městyse ušetří hluku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v úterý dopoledne otevřelo obchvat městysu Doudleby nad Orlicí na Rychnovsku s 1800 obyvateli. Téměř tříkilometrová stavba svedla dopravu z frekventované silnice I/11, která je severním silničním tahem z Čech na Moravu. Provoz začíná v úterý po poledni, až se odstraní dopravní značení.
27. 6. 2023|

Češi kvůli drahému teplu hledají alternativy. Podle odborníků si teplárny řeknou o více peněz i příští rok

České domácnosti si letos kromě energií připlatí také za teplo. Teplárny, které vyrábějí z uhlí, hlásí zdražení v průměru o dvacet procent. Jenže některé menší teplárny navýšily své ceny ještě výrazněji, lidé tak na zálohách zaplatí o tisíce, někdy i o desítky tisíc víc. Navíc se očekává, že ceny tepla porostou i v příštím roce. Teplárny totiž komodity nakupují dopředu, do cen tepla se to tak promítá až se zpožděním.
19. 2. 2022|

Ředitelka pardubické nemocnice kvůli případu novorozence končí ve funkci

Ředitelka pardubické nemocnice Štěpánka Fraňková končí ve funkci. Kvůli případu poškození zdraví novorozence ji k pondělku odvolalo představenstvo. O kroku informoval na Facebooku hejtman Martin Netolický (ČSSD). Další opatření budou následovat tak, aby se situace urychleně vrátila ke standardu, uvedl. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že pošle do pardubické nemocnice kontrolu, která se zaměří na dětská oddělení.
14. 10. 2019Aktualizováno14. 10. 2019, 18:00|