TÉMA

Útočná puška

V Německu začala první část procesu s pučisty, kteří chtěli násilně převzít moc

Z členství v teroristické organizaci a z přípravy vlastizrádného aktu se od pondělí před soudem ve Stuttgartu zodpovídá devět lidí. Podle státního zastupitelství chystali v Německu převrat.
29. 4. 2024|

Pokud ve volbách vyhrají demokraté, zakážeme prodej útočných pušek, slíbil Biden

Americký prezident Joe Biden slíbil zákaz prodeje útočných zbraní, a to v případě, že demokraté v listopadu vyhrají volby do Kongresu. Svůj plán na snížení počtu zločinů se zbraněmi představil v úterý v Pensylvánii. Už letos v létě prošla přísnější pravidla pro nákup zbraní u lidí do 21 let nebo zákaz vlastnit zbraň v případě, kdy jde o pachatele násilí v rodině. Šlo o reakci na masovou střelbu na škole v Uvalde, kde útočník zavraždil 19 dětí a dva dospělé.
30. 8. 2022|

Velitel školní policie v texaském Uvalde v reakci na kritiku po masakru odstoupí z městské rady

Policejní velitel školního obvodu v texaském Uvalde Pete Arredondo odstoupí z městské rady. Důvodem je kritika jeho reakce na střelbu na základní škole, při které zemřelo na konci května devatenáct dětí a dvě učitelky. S odvoláním na místní list Uvalde Leader-News o tom informovala agentura Reuters.
3. 7. 2022|

Ve Spojených státech zabíjel další útočník. Po střelbě před kostelem v Iowě zemřeli tři lidé

Tři lidé zemřeli při střelbě před kostelem ve městě Ames v americkém státě Iowa. Mezi mrtvými je i pravděpodobný útočník, uvedla v pátek agentura AP s odvoláním na místní policii. Ta k případu zatím nesdělila bližší podrobnosti, nebezpečí pro občany ale podle ní již pominulo.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 06:25|

Biden v texaském Uvalde uctil památku obětí útoku. Postup složek při zásahu prošetří ministerstvo

Americký prezident Joe Biden s manželkou položili květiny u základní školy v texaském městě Uvalde, kde 18letý útočník v místní základní škole zastřelil 19 dětí a dvě učitelky. Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že prošetří postup zasahujících složek při útoku ve škole.
29. 5. 2022Aktualizováno29. 5. 2022, 23:59|

Střelec v texaské škole zabil nejméně 19 dětí a dva dospělé

Při střelbě na základní škole v texaském městečku Uvalde, kde je silně zastoupena hispánská komunita, zemřelo nejméně 19 dětí a dva dospělí. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP.  Agresora zabili policisté, uvedl guvernér Texasu Greg Abbott.
24. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 07:26|

Počet členů české armády letos vzroste. Nábor mají zrychlit on-line pohovory

Do české armády by mělo letos vstoupit osmnáct set mužů a žen, tedy o sedm set víc, než se plánovalo dříve. Rozhodla o tom ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Zájem o profesionální službu i o aktivní zálohu roste s válkou na Ukrajině.
9. 4. 2022|