TÉMA

Ukrajinská ambasáda

Policie začne nepřetržitě hlídat ukrajinskou ambasádu, v noci ji někdo polil barvou

Česká policie začne nepřetržitě střežit ukrajinské velvyslanectví v Praze. Oznámila to poté, co kdosi polil jeho plot červenou barvou. Po pachateli policisté pátrají, zveřejnili záběry jeho činu. Ze sdělení policie vyplývá, že ukrajinskou ambasádu – na rozdíl od bedlivě střežené ruské – sice hlídá, nikoli však nepřetržitě.
5. 10. 2022|

Ve sbírce ukrajinské ambasády na nákup zbraní se sešla už téměř miliarda korun

Na sbírkovém účtu ukrajinského velvyslanectví v Praze, které za vybrané peníze pořizuje zbraně, se od dárců sešla už téměř miliarda korun. Ukrajinská ambasáda o tom v neděli informovala na Twitteru. Do sbírky přispělo 115 tisíc dárců, kteří poslali 977 milionů korun. S nákupem a dopravou výzbroje pomáhá ukrajinskému velvyslanectví české ministerstvo obrany. V pátek se na velvyslanectví uskutečnila schůzka zástupců Ukrajiny, ministerstva obrany a několika významných dárců, uvedlo v neděli velvyslanectví na svém webu.
10. 4. 2022|

Češi vybrali pro Ukrajinu více než miliardu. Velvyslanec poděkoval za peníze na zbraně

České humanitární organizace vybraly ve sbírkách na pomoc Ukrajině částku vysoce převyšující miliardu korun, denně přibývají další desítky milionů. Do sbírky přímo na podporu ukrajinské armády poslali lidé, firmy a organizace od soboty 316 milionů korun. V českých městech také začala fungovat asistenční centra pro ukrajinské uprchlíky. Všechny pobočky úřadu práce v republice navíc zřídí speciální přepážku pro lidi z Ukrajiny. Příchozí budou moci získat jakékoliv volné místo, nejen to pro cizince.
2. 3. 2022Aktualizováno2. 3. 2022, 20:26|