TÉMA

Transparentní účet

Rozbíhá se druhá část kampaně. Pavel i Babiš ladí strategii, jak získat voliče

Začíná druhá část prezidentských kampaní Petra Pavla i Andreje Babiše (ANO). Generál ve výslužbě neděli trávil pracovně a s týmem řešil výjezdy do krajů nebo účast v debatách. Expremiér Babiš byl doma s rodinou. Jeho štáb se sejde v pondělí. I on plánuje kontaktní kampaň a besedy s lidmi. S koncem prvního kola prezidentské volby začíná také finální počítání příjmů a výdajů na transparentních účtech všech kandidátů. Zákonný limit měli 40 milionů korun. Postupující do druhého kola můžou pro další kampaň využít ještě 10 milionů.
15. 1. 2023Aktualizováno15. 1. 2023, 22:24|

Zákon má nedostatky, financování prezidentské kampaně tak nemusí být zcela transparentní, řekl Sivera

Kampaň uchazečů o funkci prezidenta republiky je v plném proudu, ministerstvo vnitra oznámilo, že se do klání přihlásilo 21 lidí. Financování jejich kampaně sleduje Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí. Jeho člen František Sivera v Interview ČT24 řekl, že zákon, který vymezuje financování prezidentské kampaně, má nedostatky a kampaň některých kandidátů nemusí být kvůli tomu zcela transparentní.
9. 11. 2022|

Petr Pavel chce kandidovat na prezidenta, sbírá petiční podpisy

Generál ve výslužbě Petr Pavel je rozhodnut zúčastnit se lednových prezidentských voleb. Připravuje se na kandidaturu, vyhlásit ji chce v srpnu. Na počátku července hodlá zveřejnit transparentní účet. Ve středu potvrdil, že začal se sběrem podpisů pod petici.
29. 6. 2022Aktualizováno29. 6. 2022, 13:31|

Na chatu Na Tesáku se zatím vybralo dvě stě tisíc korun. Vyšetřování požáru pokračuje

Chata Na Tesáku v Hostýnských vrších má šanci na obnovení. V pondělí začala veřejná sbírka, ve které se za prvních 24 hodin vybralo už více než dvě stě tisíc korun. Chata Na Tesáku do základů vyhořela na konci ledna. Důvodem byla pravděpodobně technická závada. Hasiči škodu vyčíslili na dvanáct milionů korun.
15. 2. 2022|

Úřad pro stranické hospodaření hlásí první dva prohřešky v předvolební kampani

Kvůli pochybením v kampani před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny musely první dvě strany čelit řízení ze strany dohledového úřadu. Obě správně neoznačily informace o volební kampani, jedna také nedodala číslo transparentního účtu. ČT to sdělila mluvčí Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí Luisa Divišová. Úřad už podle ní jedno ze dvou řízení ukončil a uložil v něm napomenutí.
1. 9. 2021|