TÉMA

Tomáš Hajdušek

Rozpočet na příští rok schválily Plzeň, Kroměříž i Liberec, Most chce rekordně investovat

Další kraje a města schválily ve čtvrtek rozpočty na příští rok. Jihomoravský i Jihočeský kraj plánují hospodařit se schodkem, podobně jako Vysoké Mýto v Pardubickém kraji či Plzeň. Na jihu Moravy bude kraj investovat například do opravy hodonínského S-centra poničeného tornádem. Rozpočet s rekordně vysokými investicemi schválil severočeský Most.
14. 12. 2023|

Piráti trvají na tom, aby daň z mimořádných zisků byla už za letošek. Navrhují zároveň nižší sazbu

Ve sněmovně se sešly dva koaliční návrhy upravující podobu daně z mimořádných zisků. První předložil ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Koaliční Piráti k jeho verzi vznesli svůj pozměňovací návrh. Chtějí v něm snížit ministrem navrhovanou sazbu daně z šedesáti procent na čtyřicet a požadují, aby se platila již za letošek. Navrhují také snížit limit, od kterého se daň bude vztahovat i na banky. Stanjurův návrh počítá se zdaněním až za rok 2023.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:26|

Města a kraje připravují ubytování pro ukrajinské utečence. Na pomoc napadené zemi půjdou desítky milionů korun

Česká města a kraje odsuzují ruský útok na Ukrajinu a chystají ubytovací kapacity pro případné válečné uprchlíky. Současně uvolňují milionové částky na pomoc válkou zasažené zemi. Finanční sbírky pořádají i humanitární organizace a církve. Některé nemocnice v Česku se připravují na možný příjem ukrajinských zraněných.
24. 2. 2022Aktualizováno24. 2. 2022, 19:55|

Jihočeští zastupitelé zvolili hejtmanem kraje Martina Kubu

Hejtmanem Jihočeského kraje byl zvolen Martin Kuba z ODS, který získal 30 z 55 hlasů na ustavujícím povolebním zasedání. Občanští demokraté se už předtím dohodli na široké koalici s KDU-ČSL a TOP 09, ČSSD a hnutím Jihočeši. V 55členném zastupitelstvu budou mít 29 mandátů. V opozici skončili Piráti, STAN a hnutí ANO, které říjnové volby těsně vyhrálo.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 12:01|