TÉMA

Tom Moore

Zemřel stoletý britský veterán sir Tom Moore, který vybral téměř miliardu pro zdravotníky

Britský válečný veterán sir Tom Moore, kterému se podařilo vybrat třiatřicet milionů liber pro tamní zdravotní systém, ve věku sta let zemřel s koronavirem. Posledních několik týdnů podle jeho dcery Hannah Ingram-Mooreové bojoval se zápalem plic a minulý týden měl pozitivní test na covid-19.
2. 2. 2021Aktualizováno2. 2. 2021, 17:54|

Stoletý stařík, který na jaře nadchl Británii miliardovou sbírkou, leží v nemocnici s covidem

Celá Británie loni na jaře sledovala příběh Toma Moora, který se ve svých 100 letech rozhodl stokrát přejít svou zahradu. Původně chtěl aktivitou vybrat malý obnos na pomoc zdravotníkům, lidé mu ale nakonec poslali v přepočtu asi miliardu korun. Moore se narodil v roce 1920, kdy ve světě doznívala pandemie španělské chřipky. Se smrtelným virem se starý muž znovu setkal o sto let později, nyní totiž leží v nemocnici s koronavirem.
1. 2. 2021|

Stoletý veterán Tom Moore vybral na nemocnice miliardu korun. A je hvězdou hitparády

Britové ve čtvrtek v přímém přenosu sledovali oslavu stých narozenin válečného veterána Toma Moorea, kterému se povedlo vybrat na zdravotnictví v přepočtu miliardu korun. Původní cíl byl 30 tisíc. Díky svému charitativnímu počinu se zapsal do Guinessovy knihy rekordů. Jako jednotlivec, kterému se podařilo chůzí získat na dobročinné účely nejvíc peněz. Nazpíval také song, který se stal jedničkou v ostrovní hitparádě.
30. 4. 2020|