TÉMA

The Jerusalem Post

Izrael údajně zvažuje vyměnit rukojmí za život šéfů Hamásu. Palestinci hlásí přes sto obětí bombardování uprchlického tábora

Izrael zvažuje možnost, že nezabije, ale vyhostí vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás v Pásmu Gazy Jahjá Sinvára a Muhammada Dífa. Podle izraelské veřejnoprávní televize Kan by to mohlo být součástí řešení, které by zajistilo propuštění všech rukojmí stále držených v Gaze a napomohlo ukončení války. Izraelský válečný kabinet v pondělí podle serveru The Jerusalem Post posoudí nový egyptský návrh na ukončení bojů. Ty pokračují. Hamás oznámil, že počet obětí nedělního izraelského vzdušného úderu na uprchlický tábor Maghází v centrální části Pásma Gazy vzrostl na 106.
25. 12. 2023|

Izraelské síly v Nábulusu zabily dva Palestince podezřelé z útoku

Dva Palestinci přišli v pátek o život při střetech s izraelskými silami v Nábulusu na okupovaném Západním břehu Jordánu, uvedl podle listu The Jerusalem Post palestinský Červený půlměsíc. Další dva Palestinci podle něj byli zraněni. Izraelská armáda podle agentury Reuters informovala, že dva palestinští útočníci byli zabiti při přestřelce.
7. 7. 2023Aktualizováno7. 7. 2023, 10:03|

Izraelská policie vnikla do mešity al-Aksá, z Pásma Gazy vylétly rakety

Izraelská policie v noci na středu pronikla do mešity al-Aksá na Chrámové hoře v Jeruzalémě, kde se střetla s Palestinci. Zásah byl podle ní reakcí na chystané výtržnosti. Podle informací agentury AP policisté následně pozatýkali asi tři sta padesát osob. Palestinský Červený půlměsíc uvedl, že zraněno bylo padesát lidí. Palestinské teroristické hnutí Hamás ovládající Pásmo Gazy zareagovalo odpálením několika raket na Izrael, který odpověděl leteckou odvetou. Izraelští policisté se s Palestinci znovu střetli i ve středu večer, několik osob utrpělo zranění.
5. 4. 2023Aktualizováno5. 4. 2023, 23:10|

Střelec zabil v jeruzalémské synagoze sedm lidí. Policie útočníka zastřelila

Sedm lidí v pátek zastřelil a několik dalších zranil ozbrojenec při teroristickém útoku v synagoze ve východním Jeruzalémě. Policie později uvedla, že střelce zabila.
27. 1. 2023Aktualizováno27. 1. 2023, 22:20|