TÉMA

Teplárna strakonice

Energetický regulační úřad podá trestní oznámení na strakonickou teplárnu i starostu

Energetický regulační úřad (ERÚ) podá kvůli přerušeným dodávkám tepla ve Strakonicích trestní oznámení na starostu Břetislava Hrdličku (Strakonická Veřejnost), vedení teplárny i advokáta této firmy. Teplárna se podle ERÚ chová k lidem, kteří jsou teď opakovaně bez tepla a teplé vody, bezohledně. Sdělil to mluvčí ERÚ Michal Kebort. Podle Hrdličky má teplárna sloužit lidem, nikoliv jako zdroj peněz pro soukromníka.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 18:43|

Strakonické sídliště je bez teplé vody. Kvůli sporům mezi teplárnou a dodavatelem letos už potřetí

Strakonická teplárna v úterý přerušila dodávky tepla firmě Energo, která kromě jiného zásobuje přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Energo teplárně neplatí, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Přerušení dodávek potvrdil jednatel Energa Roman Němeček. Stejně jako jeden květnový víkend jsou obyvatelé čtrnácti bytových domů bez teplé vody. Poprvé se to stalo v lednu.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 15:30|

Strakonická teplárna obnovila dodávky firmě Energo. Lidé byli kvůli sporu bez tepla a teplé vody

Strakonická teplárna obnovila dodávky tepla firmě Energo, jež zásobuje byty na sídlišti Šumavská. Obyvatelé asi čtrnácti bytových domů byli přes dvacet čtyři hodin bez tepla a teplé vody. Energo prý o obnovení dodávek nikdo z teplárny neinformoval, zprovoznění systému proto chvíli trvá. Teplárna s firmou Energo vede spor o platby, v pondělí by se měl řešit podpis smlouvy. Energetický regulační úřad (ERÚ) nabídl oběma stranám jednání.
23. 5. 2021Aktualizováno23. 5. 2021, 14:03|

Strakonická teplárna přeruší dodávky firmě Energo. Lidem hrozí, že budou bez tepla a teplé vody

Strakonická teplárna přeruší v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, se kterou vede spor o platby. Společnost nemá s teplárnou smlouvu, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Energo zásobuje vedle jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská, ty by tak měly být od soboty bez tepla a teplé vody. Firma je připravena podepsat novou smlouvu ještě v pátek, řekl její jednatel Roman Němeček.
21. 5. 2021|