TÉMA

Stavební suť

Zastupitel obce na Jičínsku vozí do lesa tuny suti. Vše už řeší policie

Neobvyklou spornou skládku řeší v Třebnouševsi na Jičínsku. Do obecního lesa vyváží zastupitel Jiří Zeman (nestr.) suť a hlínu z rekonstrukce svého domu. Tvrdí, že to schválilo zastupitelstvo obce, žádný zápis o tom však neexistuje. Případ už vyšetřují také policisté. Podnět navíc v pátek dostala také Česká inspekce životního prostředí.
12. 4. 2024|

Kompostárna ve Slatiňanech bude pod zámkem. Lidé tam totiž vozili nábytek i stavební suť

Slatiňany na Chrudimsku řeší problém s místní kompostárnou. Lidé si ji totiž pletou se skládkou, údajně úmyslně. Místo odloženého bioodpadu ze zahrad jsou v kompostárně plasty, stavební suť či části nábytku a vybavení domů. Město, které kompostárnu provozuje, už za likvidaci takového odpadu zaplatilo stovky tisíc korun. Další zbytečné finance už ale vynakládat nechce, areál proto oplotí a bude ho nepřetržitě hlídat.
19. 8. 2022|

Ve sběrných dvorech v Plzni se bude platit. Radnice nové pravidlo zavádí pro stavební suť

„Vezete stavební suť? Zaplaťte.“ To obyvatelé Plzně nově uslyší při návštěvě některého z tamních sběrných dvorů. Radnice pravidlo zavádí od ledna příštího roku. Za přijetí kilogramu suti se bude účtovat koruna a padesát haléřů. Proti rozhodnutí radnice jsou ekologové, obávají se toho, že budou ve městě a jeho okolí vznikat nové černé skládky.
3. 12. 2021|