TÉMA

Startovací byty

V Pardubicích losovali startovací byty. Výhodu přinesou mladým rodinám i městu

V Pardubicích se ve čtvrtek losem rozhodovalo o přidělení městských startovacích bytů s výhodným nájemným pro mladé lidi a mladé rodiny. Ty tak získají bydlení, na které by jinak nedosáhly. Zájem byl velký, poptávka pětkrát převýšila nabídku. Výhodné je to však i pro město, protože od státu na nové obyvatele dostane víc peněz.
18. 4. 2024|

Lidé z dětských domovů mohou mít do samostatného života průvodce, pomáhá jim charita

Charita nově poskytuje pomoc pro mladé, kteří odcházejí z dětského domova. Často nemají komu zavolat, když se dostanou do úzkých. Třeba potřebují poprvé jednat s úřady nebo nakoupit potraviny během karantény. Charitativní projekt se jim snaží zajistit průvodce na první roky samostatného života.
19. 9. 2021|

Brno přidělilo nové byty mladým rodinám. Část Čechů stále vnímá situaci s bydlením jako špatnou

Největší developerský projekt brněnského magistrátu v posledních letech má koaludační souhlas. Dva domy za více než 530 milionů korun nabízejí 68 bytů s pečovatelskou službou a 30 takzvaných startovacích bytů. Úředníci už také vylosovali nájemníky pro prvních padesát bytů. Podle výsledků průzkumu o dostupnosti bydlení, který ve čtvrtek představili zástupci Charity ČR a katolické církve, je získání bydlení pro velkou část Čechů problém.
26. 11. 2020|

Další startovací byty v Brně. Město postaví dva domy ve Valchařské ulici

Dva bytové domy ve Valchařské ulici postaví Brno. Už dříve město počítalo s výstavbou jednoho domu, která se ale kvůli rekonstrukci ulice oddálila. Celkem 15 bytů bude stát 48 milionů korun, sloužit budou jako startovací bydlení pro mladé rodiny.
3. 1. 2019|