TÉMA

Stanislava Kudlejová

Kauzu otce a exmanželky Radka Březiny znovu projedná okresní soud

Případem otce a bývalé manželky Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, kteří jsou obžalovaní z praní špinavých peněz, se bude počtvrté zabývat zlínský okresní soud. Krajský soud v úterý zrušil v neveřejném zasedání jeho loňské rozhodnutí ve věci a nařídil mu ji znovu projednat, vyplývá z justiční databáze. Kauzou se krajský soud zabýval na základě odvolání žalobce. V květnu 2023 okresní soud Vladimíra Březinu a Stanislavu Březinovou nepravomocně zprostil obžaloby z legalizace výnosů z trestné činnosti, za kterou jim hrozí až osm let vězení. Vinu oba popřeli.
14. 2. 2024|

Otec a exmanželka hlavy lihové mafie půjdou znovu k soudu, o odvolání žalobce rozhodne neveřejně

O odvolání v případu Vladimíra Březiny a Stanislavy Kudlejové rozhodne zlínská pobočka brněnského krajského soudu 13. února v neveřejném jednání. Otec a bývalá manželka Radka Březiny, který byl ústřední postavou v kauze lihové mafie, byli obviněni z praní špinavých peněz. Prvoinstanční soud je opakovaně očistil, ale státní zástupce dvakrát uspěl s odvoláním. Odvolal se i proti poslednímu osvobozujícímu z loňského května.
6. 2. 2024|

Soud opět zprostil Březinova otce a exmanželku obžaloby z praní špinavých peněz

Okresní soud ve Zlíně nepravomocně opět zprostil otce a exmanželku Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, obžaloby z takzvaného praní špinavých peněz. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozily Vladimíru Březinovi a Stanislavě Kudlejové (dříve Březinové) tři roky až osm let vězení. Vinu oba popřeli, z vyhlášení rozsudku se omluvili. Zprošťující rozsudek vynesl v případu prvoinstanční soud už potřetí.
18. 5. 2023Aktualizováno18. 5. 2023, 11:16|

Žalobce žádá v kauze otce a exmanželky Radka Březiny nepodmíněné tresty. Rozsudek padne ve čtvrtek

Státní zástupce opět navrhl v kauze otce a exmanželky Radka Březiny, organizátora rozsáhlých obchodů s nezdaněným lihem, nepodmíněné tresty. Za legalizaci výnosů z trestné činnosti, tedy takzvané praní špinavých peněz, jim hrozí tři až osm let vězení. Pro Vladimíra Březinu i Stanislavu Kudlejovou chce žalobce trest vězení okolo 5,5 roku. Obhajoba u zlínského okresního soudu, který se případem už potřetí zabývá, žádá zproštění obžaloby. Vinu Březina s Kudlejovou popřeli. Rozsudek vynese soud ve čtvrtek.
16. 5. 2023|

Soud potvrdil bývalé manželce Radka Březiny čtyři roky vězení za ovlivňování svědků

Za ovlivňování svědků v kauze lihové mafie potvrdil olomoucký vrchní soud bývalé manželce Radka Březiny Stanislavě Kudlejové čtyři roky vězení. Pravomocný je nyní také trest ve výši 3,5 roku pro bývalého ředitele Morávia-Chemu Radovana Dalajku a podmíněný trest pro Martina Kalakaje. Brněnský soud původně v tomto případě potrestal osm lidí, u dvou byl už rozsudek pravomocný a u tří, včetně Radka Březiny, vrchní soud nedávno v neveřejném jednání zastavil trestní stíhání. Žalobci však proti tomuto rozhodnutí chtějí podat dovolání.
2. 2. 2023Aktualizováno2. 2. 2023, 12:46|