TÉMA

Stáje

Při požáru stájí na pražském Císařském ostrově uhynulo osm koní

Osm koní uhynulo v úterý odpoledne při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru zraněni nebyli, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
11. 4. 2023|

Ze stáje na Roudnicku někdo ukradl koně, který patří čečenskému vůdci Kadyrovovi

Ze stáje u Roudnice nad Labem na Litoměřicku neznámý pachatel ukradl anglického plnokrevníka, jehož hodnota je bezmála 400 tisíc korun. Uvedla to policie, která při pátrání žádá o pomoc veřejnost. Kůň byl podle policejní mluvčí Pavly Kofrové ustájen v Krabčicích. Majitelem koně je čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, potvrdila Radiožurnálu mluvčí ministerstva financí Michaela Lagronová. Telefon uvedený na webových stránkách stáje je v úterý nedostupný.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 17:50|

Areál hřebčína v Mimoni se v opakované aukci prodal za 17 milionů

Areál hřebčína v Mimoni na Českolipsku by měl změnit majitele, v opakované aukci ho ve čtvrtek kupec vydražil za vyvolávací cenu 17 milionů korun. Zatímco do minulé dražby na konci července se přihlásilo sedm zájemců, tentokrát byl jenom jeden. Kupec má teď 30 dnů na to, aby cenu doplatil, řekl Josef Dvořák ze společnosti Eurodražby.cz, která aukci pro insolvenčního správce zkrachovalé společnosti MAESTOSO Luna zajišťovala.
27. 10. 2022|

Požár hal nedaleko Prahy mají hasiči pod kontrolou. Škodu odhadl majitel na 60 milionů

Rozsáhlý požár dvou skladovacích hal a odpadu v obci Záryby nedaleko Prahy mají hasiči pod kontrolou, je lokalizován a část jednotek se může vrátit na základny, informoval krátce po půlnoci mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář. Majitel skladovacích prostor odhadl škodu, kterou oheň způsobil, na 60 milionů korun. Požár se ale obešel bez zranění.
22. 8. 2022Aktualizováno23. 8. 2022, 08:11|