TÉMA

Slatinky

Na některých silnicích v Olomouckém kraji jsou po opravách nedostatky, úřad chystá reklamace

Odborníci zjistili nedostatky na pěti opravených silnicích v Olomouckém kraji. Jejich technický stav nechal prověřit krajský úřad v souvislosti s kauzou nezákonného ovlivňování veřejných zakázek na dopravní stavby v regionu. Na silnicích například chybí některé konstrukční vrstvy. V jednom případě bude kraj po stavební firmě požadovat slevu z provedené zakázky, u dalších chystá reklamace i s požadavkem na důkladnou opravu včetně pokládky nové vozovky, a to na účet stavebních firem, sdělil hejtman Josef Suchánek (STAN).
30. 4. 2024|

Reportéři ČT: Za zakázku na opravu silnic auto nebo dovolená. Policie rozkryla korupční kauzu ze sklípku

Policie v průběhu několika let detailně sledovala skupinu politiků, úředníků a podnikatelů v Olomouckém kraji. Kompletně prý ovládli tamní silniční zakázky, a tak mohli při opravách cest podvádět a nelegálně získat desítky milionů korun. Na Hané se podle detektivů neopravovaly ty nejvíc rozbité silnice, ale ty, při jejichž opravách se dalo nejlépe krást. O tématu natáčeli pro Reportéry ČT Jana Neumannová a Ondřej Golis.
9. 4. 2024|

Mandát senátorky Chalánkové platí, rozhodl Nejvyšší správní soud

Nezávislá Jitka Chalánková zůstane senátorkou za Prostějovsko. Nejvyšší správní soud zamítl dva návrhy na zneplatnění hlasování v okrsku Slatinky, kde komise zaměnila úřední obálky určené pro komunální a senátní volby. Současně ale NSS uvedl, že komise ve Slatinkách záměnou obálek porušila volební zákon.
6. 11. 2018Aktualizováno6. 11. 2018, 17:34|