TÉMA

Silnice LK a.s.

Sníh zkomplikoval na některých místech dopravu

Sníh a mráz způsobily ve středu ráno potíže dvěma linkovým autobusům v Rokytnici v Orlických horách. Silničáři v Libereckém kraji kvůli očekávanému intenzivnímu sněžení od jedenácti hodin uzavřeli pro nákladní vozy nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál na hraniční přechod s Polskem. Autobusy a osobní vozy tudy projedou. Ve Zlínském kraji je kvůli ledovce neprůjezdná silnice III/42826 mezi Modrou na Uherskohradišťsku a rekreační oblastí Bunč. Lavinové riziko v Krkonoších stouplo na třetí stupeň. Meteorologové varují před sněžením a silným větrem.
1. 2. 2023Aktualizováno1. 2. 2023, 14:42|

Silničáři kvůli sněhu uzavřeli silnici z Tanvaldu do Polska pro nákladní automobily

Silničáři v sobotu v poledne z preventivních důvodů uzavřeli úsek silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Meteorologové předpovídají v oblasti sněžení. Omezení je zatím platné do nedělního poledne. V Česku napadlo v noci na sobotu místy až dvacet centimetrů sněhu, přibylo kvůli tomu dopravních nehod.
21. 1. 2023Aktualizováno21. 1. 2023, 17:16|

Na Karlovarsku sjel ze silnice autobus s dětmi. Ledovka komplikuje dopravu

V Česku se v noci na pondělí a ráno tvořila ledovka a ve vyšších polohách napadl další sníh. U Horní Blatné na Karlovarsku zasahovali hasiči u dopravní nehody autobusu, který se zadními koly dostal mimo vozovku. Cestovalo v něm šest dětí. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté řešili několik drobných nehod i v Ústeckém kraji. Silničáři vyslali do terénu desítky posypových vozů, další větší problémy nezaznamenali.
21. 11. 2022|