TÉMA

Rekonstukce

Radnice kritizuje vznik bytů na Barrandovských terasách. Jde o apartmánový hotel, tvrdí investor

Rekonstrukce Barrandovských teras v Praze se stala předmětem sporu. Radnice městské části Praha 5 nesouhlasí se záměrem developera v těsné blízkosti památkově chráněné restaurace z doby první republiky. Podle radnice investor porušil územní plán výstavbou nových bytových domů, ten se ale hájí, že jde o apartmány. Městská část uvedla, že připravuje právní kroky.
1. 3. 2024|

Mostecký kulturní dům Repre čeká rekonstrukce za 785 milionů

Zakázku na opravu kulturního domu Repre v Mostě vyhrála firma s nabídkou necelých 785 milionů korun. Cena je o dvacet procent nižší oproti odhadům. Náklady zaplatí město z dotací a úspor. Pokud se nikdo proti výběru zhotovitele při třetí soutěži neodvolá, vyklízecí práce začnou na přelomu března a dubna. Radnice počítá se zprovozněním objektu, kam se přestěhuje knihovna, v roce 2026, řekl primátor Marek Hrvol (ProMOST).
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 20:36|

Pražská ulice Jana Želivského se uzavřela. Radnice Prahy 3 se obává dopravního kolapsu

Oprava plynu v pátek uzavřela ulici Jana Želivského na pražském Žižkově. Radní městské části se kvůli omezení obávají dopravního kolapsu. Kvůli ražbě kanalizace je totiž omezená i průjezdnost křižovatky u stanice metra Želivského. Uzavírka ulice by měla skončit nejpozději 25. února. Třetí městská část magistrát kritizuje kvůli špatné koordinaci prací, vedení hlavního města to ale odmítá a tvrdí, že celou akci s radnicí konzultovalo.
4. 2. 2022|