TÉMA

Rekola

Helma zachrání mnoho cyklistů, upozornil Pafko. Povinné zavedení by bylo nadbytečné, míní Střecha

S letním počasím přišla hlavní cyklistická sezona. Policisté upozorňují na dodržování zásad bezpečné jízdy, mezi které patří nošení cyklistické helmy. Zákon přikazuje nosit helmu na kole dětem, u dospělých je dobrovolná. Změnit to chce část poslanců v rámci novely silničního zákona. O tématu v pořadu Události, komentáře debatovali emeritní přednosta III. chirurgické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Motol Pavel Pafko a marketingový ředitel společnosti Rekola Jan Střecha.
2. 6. 2023|

S aplikací Lítačka a časovým kuponem na MHD si lidé v Praze mohou půjčit i některá sdílená kola

Držitelé časových kuponů na pražskou MHD v rámci aplikace Lítačka si mohou na patnáct minut zdarma vypůjčit sdílená kola společností Rekola a Nextbike. Město provozovatelům za každou výpůjčku zaplatí dvanáct korun, na zkušební projekt vyčlenilo téměř dva a půl milionu korun. Zkušební provoz potrvá do začátku příštího roku, pak ho město vyhodnotí a případně vypíše tendr na trvalého provozovatele.
11. 10. 2021|

Kromě růžových i modrá. Olomouc rozšiřuje nabídku sdílených kol

Lidé v Olomouci mohou od pátku využívat tři sta sdílených kol česko-německé společnosti Nextbike. Olomouc tak je po Ostravě, Havířově a Prostějovu čtvrtým městem v zemi, kde firma službu nabízí. Sdílení kol doposud v Olomouci zajišťovala pouze společnost Rekola se svými růžovými bicykly, nově budou na území města službu provozovat obě firmy. Ani jedné ale radnice na provoz nepřispívá.
6. 3. 2020|

Sdílená kola se do Ostravy vrátí v polovině dubna. Kromě růžových budou jezdit i modrá

Systém sdílených kol v Ostravě začne letos fungovat v polovině dubna. Růžová kola, která ve městě jezdila loni, z velké části nahradí modré bicykly společnosti Nextbike. Ta Ostravě nabídla výhodnější podmínky. Po městě budou rozmístěny dvě stovky stojanů, které budou moci využívat všichni cyklisté.
27. 3. 2019|

Sdílená růžová kola se po zimní přestávce vracejí do Frýdku-Místku. Bude jich víc

Obyvatelé Frýdku-Místku budou moci od dubna opět používat sdílená kola. Takzvaný bikesharing firma ve městě na zkoušku spustila loni v září a služba měla velký úspěch. Počet bicyklů se tak zvýší na osmdesát. Město si od sdílených kol podobně jako od MHD zdarma slibuje ekologičtější dopravu.
22. 3. 2019|