TÉMA

Regulační poplatek

Nemocnice žádají premiéra o vyšší regulační poplatky či změny vzdělávání lékařů

Vyšší regulační poplatky, jednotné úhrady péče nebo jednodušší vzdělávání lékařů žádá Asociace českých a moravských nemocnic od premiéra Petra Fialy (ODS) a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Asociace to píše v otevřeném dopise premiérovi a ministrovi, který v pondělí zaslala médiím. Dopis je reakcí na nynější vyjednávání o platech a přesčasech zdravotníků.
13. 11. 2023Aktualizováno13. 11. 2023, 20:48|

Ministerstvo analyzuje dopad možného zavedení poplatku na pohotovostech

Resort zdravotnictví připravuje analýzu, jak by se v praxi projevilo zavedení, respektive zvýšení regulačních poplatků na urgentních příjmech a pohotovostech. Snahou je bránit zneužívání péče. Šéf resortu Vlastimil Válek (TOP 09) už dřív řekl, že případné nové poplatky by se nedotkly lidí s akutními potížemi ani těch přivezených sanitkou.
2. 5. 2023|

Válek chce zavést regulační poplatky, pacienti podle něj zneužívají urgentní příjmy

Lidé podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) zneužívají urgentní příjmy nemocnic. Chce proto zavést regulační poplatky, řekl Mladé frontě DNES (MfD). Poplatek by mohli hradit například pacienti, kteří nejdou nejprve k praktickému lékaři, ale rovnou do zdravotnického zařízení. Konkrétní návrhy ministr očekává od Národní ekonomické rady vlády (NERV). Premiér Petr Fiala (ODS) ale jakékoliv nové regulační poplatky ve zdravotnictví odmítá.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 21:45|