TÉMA

Red Hot Chili Peppers

Zemřel kytarista Keith Levene, zakládající člen punkové skupiny The Clash

Kytarista a zakládající člen britské punkové skupiny The Clash Keith Levene zemřel v pátek ve svém domě v Norfolku ve věku 65 let, oznámila britská média s odvoláním na hudebníkovy přátele. Levene, který měl rakovinu jater, po sobě zanechal dědictví v podobě trvajícího vlivu na britskou rockovou hudbu, napsal list The Guardian.
13. 11. 2022|

Zemřel D. H. Peligro, bubeník Dead Kennedys či Red Hot Chili Peppers

Zemřel bubeník americké punkové kapely Dead Kennedys D. H. Peligro. O smrti muzikanta, vlastním jménem Darrena Henleyho, informují americká média s odvoláním na prohlášení kapely. Hudebník zemřel v pátek na následky úrazu hlavy po nešťastném pádu z výšky. D. H. Peligro je spojen především s kapelou Dead Kennedys, krátce hrál i s Red Hot Chili Peppers.
31. 10. 2022|

Red Hot Chili Peppers vydali nové album. Zase

Kapela Red Hot Chili Peppers rozhodně netrpí tvůrčí krizí. Nové album Return of the Dream Canteen svědčí spíše o nebývalé produktivitě, které napomohl podle všeho i návrat kytaristy Johna Frusciantea. Kalifornští rockeři totiž tento rok vydali už druhou desku. A podle jejich slov je novinka plnohodnotnou nahrávkou stejně jako předchozí Unlimited Love.
21. 10. 2022|

All Too Well. Nejlepší videoklip podle MTV natočila Taylor Swiftová

Výroční cenu americké televize MTV za nejlepší hudební videoklip získala zpěvačka Taylor Swiftová. Ocenění si vysloužila desetiminutovou verzí snímku k hitu All Too Well: The Short Film. K vítězům v dalších kategoriích patří mimo jiné zpěvačka Billie Eilish, rappeři Jack Harlow a Lil Nas X, zpěvák Harry Styles, rapperka a zpěvačka Nicky Minaj, skupina Red Hot Chili Peppers nebo vítěz loňské soutěže Eurovize Maneskin.
29. 8. 2022|