TÉMA

Reality Show

Méně alkoholu, více práv. Účastníci reality show se ozývají proti podmínkám na place

Reality show je formát, který si různé excesy přeje. Urážky, potyčky, opilost, sexuální aféry. Minimálně v případě amerických pořadů se dramata začala přenášet i mimo kamery – do právnických sporů. Čím dál více účastníků se totiž proti prostředí deformovanému tlakem sledovanosti začíná ohrazovat.
17. 6. 2024|

Nemusíme spolu souhlasit, jen když budeme diskutovat, ukazují v zahraničí nové reality show

Žijí vedle sebe, ale často se neshodnou vůbec na ničem, ať už jde o vztah ke klimatu, nebo migraci. O fenoménu ideologicky rozdělené společnosti se mluví už roky, nyní ho řeší i v reality show. Výběr ze světových pořadů se letos představil i na festivalu Ji.hlava. Žánr dokusérií a reality show ostatně zažívá během pandemie růst zájmu.
11. 11. 2020|

Propašujte se do Británie, vyzývá kontroverzní reality show. Emoce budí i kvůli načasování

Osm Britů si v nové reality show vyzkouší, jaké obtíže musí překonat migranti, pokud se chtějí dostat do Velké Británie nelegálně. Pořad s názvem Smuggled (Propašováni), jehož první díl veřejnoprávní stanice Channel 4 odvysílala v pondělí, si okamžitě vysloužil kritiku. V televizi se totiž objevil nedlouho poté, co na jihovýchodě Anglie našli v nákladním voze 39 mrtvých lidí, podle všeho migrantů z Vietnamu.
5. 11. 2019|

Prostři mě! Reality show v Tramtarii je pořádně raw

Divadlo Tramtarie se přihlásilo do reality show. V nové autorské komedii Prostři mě! rozebírá olomoucká scéna mediální současnost, jejíž součástí je manipulace s diváky i soutěžícími.
10. 1. 2019|