TÉMA

Rallye Český Krumlov

Na fiktivní reklamě v motorsportu okradli stát. Otce a syna závodníky poslal soud do vězení

O více než 117 milionů korun na nezaplacené DPH přišel stát kvůli skupině podvodníků, která obchodovala s reklamou v motorsportu. V jejím čele stáli otec Marek a syn Jakub Vlčkovi, závodníci rallye, kteří řídili systém zadávání fiktivní inzerce na auta, trička nebo helmy. Za krácení daní je soud pravomocně potrestal sedmi a pěti lety vězení, zabavil jim také miliony na účtech, nemovitosti a jachtu. ČT na základě rozsudků popisuje příběh včetně odvolaného doznání nebo role podnikatele, který se v minulosti skrýval.
13. 7. 2024|

Startuje Rallye Český Krumlov. Lidé si stěžují na hluk i dopravní omezení

V pátek večer startuje jeden z největších motoristických závodů v republice – Rallye Český Krumlov. Letos se ho zúčastní 91 posádek. Trať vede mimo jiné také malými obcemi v předhůří Novohradských hor. Právě jejich obyvatelé si ale každoročně stěžují na problémy a omezení, které jim pořadatelé rallye působí.
20. 5. 2022|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|