TÉMA

Radovan Novotný

Policie rozšířila stíhání v brněnské kauze kolem černovické pískovny. Jde o praní peněz nebo úplatky

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili dalšího člověka v kauze kolem pískovny v Brně-Černovicích, dohromady stíhá policie deset lidí a tři firmy. Viní je mimo jiné z účasti na organizované zločinecké skupině, legalizace výnosů z trestné činnosti, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky či přijetí úplatku. České televizi to řekl náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Radek Bartoš. Policisté ve věci zasahovali v Brně v druhé půli října 2022, a to například na brněnském magistrátu.
13. 5. 2024|

Žalobkyně propustila z vazby část obviněných v kauze černovické pískovny. Stíháni budou na svobodě

Část obviněných v kauze černovické pískovny v Brně je nově stíhána na svobodě, informoval o tom v úterý Radiožurnál. Z vazby je propustila žalobkyně, počet osob, kterých se to týká, ale nesdělila. Ve vazbě bylo původně sedm obviněných. Propuštění z vazby potvrdila státní zástupkyně Petra Lastovecká.
6. 12. 2022|

Černovická pískovna bude mít nového jednatele. Dosavadní jsou ve vazbě

Pískovna Černovice bude mít nového jednatele. Rozhodla o tom rada městské části, které společnost patří. Obměna je nezbytná, protože oba dosavadní jednatelé jsou ve vazbě spolu s dalšími pěti lidmi. Podle vyšetřovatelů se snažili protiprávně získat rozhodující vliv na část ekonomické činnosti pískovny. Policie tvrdí, že podepsali nevýhodné smlouvy, a tak od roku 2021 způsobili škodu ve výši téměř 60 milionů korun.
8. 11. 2022|