TÉMA

Rada hlavního města

Stanice metra Pankrác bude od ledna 2025 rok zavřená, čeká ji přestavba kvůli nové lince D

V hlavním městě se od 1. ledna 2025 na jeden rok uzavře stanice metra C Pankrác. Důvodem je výstavba přestupu na stejnojmennou stanici budované linky metra D. Zároveň dopravní podnik (DPP) zrekonstruuje současnou stanici, v níž se mimo jiné zmodernizuje osvětlení a vybuduje veřejné WC. Vlaky budou po dobu výluky stanicí pouze projíždět. Současně s opravami se prodlouží tramvajová trať z Pankráce na roh Budějovické a Na Strži a vybuduje se podchod. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.
13. 11. 2023|

Prahu povedou poslanec, starostka městské části a europoslanec. Funkce si nechají, věří, že vše stihnou

Před koncem pracovního týdne dostane Praha – bezmála pět měsíců od voleb – novou městskou radu v čele se staronovým primátorem. Po necelých deseti letech se do čela metropole vrátí Bohuslav Svoboda (ODS). Pro něj, ale i pro další čtyři členy nové rady nebudou funkce ve vedení města jedinými politickými funkcemi, i když dva avizovali, že se těch dalších vzdají. Stále ale budou mít tři lidé z nejužšího vedení města – kromě primátora i jeho budoucí náměstek Jiří Pospíšil (TOP 09) a náměstkyně Alexandra Udženija (ODS) – zároveň napilno i jinde. O dalším politickém angažmá budoucích pražských radních natáčel pro 168 hodin David Sebíň.
13. 2. 2023|

K řešení pražské povolební situace je potřeba vůle SPOLU i Pirátů a STAN, řekl Fiala

Strany v hlavním městě chtějí dál hledat možnost spolupráce na vládním půdorysu. Po jednání to řekl premiér Petr Fiala (ODS). Dodal, že k řešení situace je potřeba vůle obou stran – tedy vedle koalice SPOLU i pražských Pirátů a Starostů. Vítězná koalice SPOLU se v týdnu dohodla s druhým hnutím ANO na volbě Bohuslava Svobody (ODS) primátorem, ve čtvrtek jim ale nakonec scházel dostatek hlasů.
16. 12. 2022|