TÉMA

Promenáda

Praha získala územní rozhodnutí pro drážní promenádu. Povede mezi Vršovicemi a Zahradním Městem

Pražský magistrát má územní rozhodnutí pro vytvoření promenády s parkem, což plánuje vybudovat místo zrušené železniční trati mezi Vršovicemi a Zahradním Městem. Na Facebooku o tom informoval náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Původní trať přes Strašnice zanikla koncem roku 2020 po vybudování nového koridoru se zastávkami Eden a Zahradní Město.
4. 5. 2023|

Po útoku v Tel Avivu zemřel italský turista, sedm lidí je zraněných. Útočníka zastřelila policie

Při útoku na přímořské promenádě v Tel Avivu v pátek zemřel italský turista, dalších sedm lidí ze zahraničí utrpělo zranění. Národnost oběti potvrdil Řím. Izraelská policie uvedla, že zastřelila útočníka. Byl to podle ní izraelský Arab. Muž najížděl autem do chodců a střílel na ně.
7. 4. 2023Aktualizováno8. 4. 2023, 11:11|

Po vršovické promenádě se návštěvníci projdou v roce 2024, plánuje Praha

Pražský magistrát dokončil studii promenády s parkem plánované místo železniční trati mezi Vršovicemi a Zahradním Městem. Samotná stavba by mohla začít v roce 2022 a skončit o dva roky později. Architekt a hlavní koordinátor studie Tomáš Cach uvedl, že cestu budou tvořit dva pásy, jeden pro cyklisty a bruslaře a druhý pro pěší. Mezi nimi bude necelý metr zeleně, tartanu nebo původních kolejí. Zachovány budou i další železniční prvky. Podél promenády zůstane historický kamenný podchod z 19. století, nýtovaný most z roku 1918 nebo lávka nadchodu u zastávky Praha – Strašnice z třicátých let 20. století. Realizace stavby by měla stát 200 až 300 milionů korun.
27. 11. 2020|