TÉMA

Prokurátorka

Netanjahuovo prosazování justiční reformy je nelegální, uvedla izraelská prokurátorka

Izraelská státní zástupkyně Gali Baharavová-Miaraová označila osobní zapojení premiéra Benjamina Netanjahua do prosazování justiční reformy za nelegální. Uvedla, že se jedná o protiprávní jednání s ohledem na to, že premiér aktuálně čelí obviněním z korupce. Netanjahu ve čtvrtek oznámil, že bude v prosazování změny soudnictví pokračovat a „udělá pro to vše“, kritice navzdory.
24. 3. 2023|

Ukrajinský parlament schválil odvolání šéfa tajné služby a generální prokurátorky

Ukrajinský parlament v úterý schválil odvolání generální prokurátorky Iryny Venediktovové a šéfa tajné služby SBU Ivana Bakanova. Návrh odvolání poslancům zaslal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Venediktovová zůstane v týmu kolem Zelenského, jen na jiné pozici, uvedl šéf poslaneckého klubu vládní strany Davyd Arachamija. O dalším osudu Bakanova nejsou zatím informace.
19. 7. 2022|

Zelenskyj odvolal šéfa tajné služby a generální prokurátorku, zaměstnanci jejich úřadů podle něj pracovali proti státu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa tajné služby SBU Ivana Bakanova a generální prokurátorku Irynu Venediktovou. Informovala o tom agentura Unian. Podle agentury Reuters Zelenskyj prohlásil, že desítky jejich podřízených z obou úřadů pracují proti Ukrajině na okupovaném území.
17. 7. 2022Aktualizováno18. 7. 2022, 00:20|