TÉMA

Příbor

Tři lidé zemřeli po otravě v Opavě. Příčinou byl zřejmě závadný kotel

Tři lidé v Opavě zemřeli po otravě oxidem uhelnatým. Byla mezi nimi i dívka školního věku. Kotel v koupelně činžovního domu měl zřejmě technickou závadu. Hasiči a strážníci mrtvé obyvatele bytu našli v neděli dopoledne, když je zalarmovali sousedé, kteří se o ně obávali, sdělil policejní mluvčí René Černohorský. Večer hasiči informovali o dalším případu úniku oxidu uhelnatého v Příboře, do nemocnice musel být odvezen jeden člověk.
12. 2. 2022Aktualizováno12. 2. 2022, 21:31|

Most ztracený ve vegetaci a bašta u kostela jsou rekonstruovanými památkami roku

Ceny v soutěži Památka roku 2020 získala oprava bašty u evangelického kostela v Čáslavi a rekonstrukce cihlového mostu u letohrádku Portz u Mikulova. Ceny v úterý v panteonu Národního muzea předávali zástupci pořádajícího Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.
22. 6. 2021|

V oknech muzea v Příboře se svítí, aby byla vidět aktuální výstava

Centrum tradičních technologií v Příboře vystavuje v oknech. Využívá tak jedné z mála možností, jak v současné době uspořádat výstavu. „Návštěvníci“ se mohou seznámit s historií svícení a svítidel.
4. 2. 2021|

V Moravskoslezském kraji se do provozu postupně uvádí nová část dálnice D48

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Moravskoslezském kraji postupně uvádí do provozu novou část dálnice D48 mezi obcemi Rybí a Rychaltice a obchvat obce Skotnice, který se na D48 napojuje. Kraj si kromě zlepšení infrastruktury od staveb slibuje i větší míru bezpečnosti. Měla by zmizet rizikovost takzvané „silnice smrti“, kde dřív kvůli chybějícímu středovému rozdělení docházelo k tragickým nehodám.
15. 12. 2020|