TÉMA

Pražský mezinárodní maraton

Pražskou dopravu omezil maraton, opatření se dotkla MHD i aut

Pražský maraton v neděli omezil dopravu v hlavním městě, především v centru a dalších oblastech podél Vltavy. Opatření se dotkla automobilů, tramvají i autobusů. Mezinárodního závodu se zúčastnilo na osm tisíc elitních i amatérských běžců z desítek zemí. První vyběhli v 9:00 ze Staroměstského náměstí, cíl byl na stejném místě. Záchranáři ošetřili 52 lidí, čtyři odvezli do nemocnice.
5. 5. 2024Aktualizováno5. 5. 2024, 20:14|

Do pražských ulic vyběhnou v neděli maratonci. Autům se uzavřou některé ulice, MHD čekají výluky

Rozsáhlé dopravní uzavírky i krátké výluky městské hromadné dopravy budou provázet nedělní Pražský mezinárodní maraton. Nejdéle zůstane pro dopravu uzavřeno okolí Staroměstského náměstí, kde závod startuje a končí. V době, kdy závodníci poběží, ale nebudou jezdit auta ani tramvaje v rozsáhlé oblasti od Libně po Podolí a Smíchov.
7. 5. 2022|

Po maratonu mělo 70 procent běžců poškozené srdce, ukázala studie IKEMu

Po maratonu mělo 70 procent běžců zapojených do studie pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) poškozené srdce a zhruba čtvrtina ledviny, většinou ale dočasně. Výsledky testování kolem loňského pražského maratonu podle lékařů ukázaly, že amatérští závodníci často závodí nedostatečně připraveni, neznají svůj zdravotní stav, a mohou si tak přivodit těžké poškození zdraví.
5. 2. 2020|

Do pražských ulic vyběhli maratonci. Zastavily se kvůli nim tramvaje i autobusy, metro posílilo

Kvůli maratonskému běhu byla v neděli omezena doprava v širším centru Prahy. Policisté postupně zastavili provoz po celé trase maratonu. Změny se dotkly i řady tramvajových a autobusových linek, naopak metro jezdilo častěji.
3. 5. 2019Aktualizováno5. 5. 2019, 08:19|