TÉMA

Portsmouth

V Salisbury se srazily dva vlaky, zraněno je přes deset lidí

Při srážce dvou osobních vlaků v anglickém městě Salisbury utrpělo asi dvanáct lidí zranění. Na svém webu o tom informovala BBC. Nehoda se stala v neděli večer poté, co jeden vlak narazil do jistého předmětu v tunelu. Druhý do něj naboural, neboť předchozí náraz vyřadil z provozu signalizační zařízení.
31. 10. 2021Aktualizováno1. 11. 2021, 07:16|

Británie a Francie vyslaly do Lamanšského průlivu vojenské lodě kvůli rybářům

Velká Británie a Francie vyslaly k ostrovu Jersey v Lamanšském průlivu svá vojenská hlídková plavidla kvůli sporu o práva francouzských rybářů lovit v britských vodách. U přístavu St. Helier na moři protestovaly posádky zhruba šesti desítek francouzských rybářských člunů a britský premiér Boris Johnson se rozhodl povolat námořnictvo kvůli zprávám o tom, že Francouzi plánují důležitý přístav zablokovat. Vojenská plavidla pak vyslala i Paříž. Odpoledne se rybáři vrátili do Francie, načež Londýn svá vojenská plavidla odvolal.
6. 5. 2021Aktualizováno6. 5. 2021, 20:54|

Jeden z policistů z Floydovy kauzy byl propuštěn na kauci. Demonstranti strhli další sochy

Jeden ze čtyř nyní již bývalých minneapoliských policistů z kauzy úmrtí Afroameričana George Floyda byl propuštěn na kauci. Thomas Lane, kterého prokuratura obvinila z napomáhání vraždě, opustil vazbu po složení 750 tisíc dolarů (17,6 milionu korun). Informovala o tom agentura Reuters, která se o původu peněz nezmínila. V noci na čtvrtek strhli demonstranti další sochy, které považují za symboly kolonialismu a otrokářství.
11. 6. 2020Aktualizováno11. 6. 2020, 23:14|

Státníci oslavili 75 let od operace Overlord. Naše válečná generace je odolná, prohlásila Alžběta II. v Portsmouthu

V jihoanglickém Portsmouthu si státníci a pamětníci připomněli 75 let od vylodění spojenců protihitlerovské koalice v Normandii. Oslav se účastnila řada hlav států a vlád včetně královny Alžběty II. a amerického prezidenta Donalda Trumpa, který tak zakončil svou třídenní státní návštěvu Velké Británie. Česko zastupoval premiér Andrej Babiš (ANO), který se během oslav setkal s Trumpem.
5. 6. 2019Aktualizováno5. 6. 2019, 21:36|