TÉMA

Popůvky

Dálnici D1 před Brnem zablokovala ráno nehoda dvou nákladních aut

Dálnici D1 před Brnem na 184. kilometru zablokovala krátce před šestou hodinou ranní na hodinu nehoda dvou nákladních aut. Ve směru na Brno se vytvořila několikakilometrová kolona. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Před sedmou hodinou byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu, od půl deváté v obou pruzích.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 15:44|

Únikem ropné látky na Třebíčsku se zabývá policie pro podezření ze spáchání trestného činu

Loňský únik ropné látky na Třebíčsku prověřuje policie pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. ČT to sdělila mluvčí Vojenské policie Kateřina Mlýnková. Látka unikla ze základny vrtulníkového letectva Armády ČR. Neznámému pachateli hrozí až dva roky vězení nebo zákaz činnosti.
26. 1. 2023|

Nový terminál a konec vlakové výluky do Blanska. Cestující na Brněnsku čekají od prosince změny

Cestující veřejnou dopravou na Brněnsku čekají od neděle 11. prosince dvě zásadní změny. Po otevření nové tramvajové trati budou čtyři autobusové linky ze západního Brněnska končit u nemocnice v Bohunicích. Skončí také výluka mezi Brnem a Blanskem, kde začnou znovu jezdit vlaky.
2. 12. 2022|

Ropné látky zřejmě unikly do potoka v Popůvkách na Třebíčsku. Lidé si stěžují na zápach

Ropný zápach už třetím dnem cítí obyvatelé Popůvek na Třebíčsku. Ty přímo sousedí s náměšťskou základnou vrtulníkového letectva. Právě odtud nejspíš pochází látky, které kontaminovaly Popůvecký potok. Dál přitom pokračuje do Dalešické přehrady. Tam se znečištění zatím nedostalo.
18. 11. 2022|