TÉMA

Pol Pot

Velká porota hlasovala pro obvinění bývalého amerického prezidenta Trumpa

Velká porota newyorského soudu hlasovala pro obvinění amerického exprezidenta Donalda Trumpa v souvislosti s platbami pro pornoherečku Stormy Daniels a modelku Karen McDougalovou. Trump se tak stal prvním bývalým prezidentem Spojených států, který čelí obvinění z trestného činu.
31. 3. 2023Aktualizováno31. 3. 2023, 18:36|

Lídr kambodžské opozice Kem Sokha dostal 27 let domácího vězení

Soud udělil trest 27 let domácího vězení za vlastizradu prominentnímu kambodžskému opozičnímu politikovi Kemu Sokhaovi. Soudce Koy Sao rovněž prohlásil, že Sokha se nesmí ucházet o politickou funkci ani hlasovat ve volbách.
3. 3. 2023|

Mezinárodní tribunál svým posledním verdiktem potvrdil doživotí pro vůdce Rudých Khmerů

Speciální tribunál zřízený, aby soudil vůdce komunistických Rudých Khmerů, ve čtvrtek potvrdil rozsudek doživotního vězení pro posledního žijícího vůdce této organizace Khieu Samphana. Bývalý premiér byl odsouzen za genocidu roku 2018 a proti verdiktu se odvolal. Tento týden tribunál ukončí po šestnácti letech svoji činnost, jedná se tedy o jeho poslední verdikt.
22. 9. 2022|

Mužům by prospělo, kdybychom žili ve feministickém světě, říká spisovatelka Adichiová

Světoznámá autorka Chimamanda Ngozi Adichiová v interview pro ČT24 poodhaluje, jaké mylné představy panují o feminismu. Spisovatel David Mitchell, který se proslavil románem Atlas mraků, zase v rozhovoru mluví o scénáři očekávaného filmu The Matrix Resurrections, který napsal společně s režisérkou Lanou Wachowski. Hostem akce Svět knihy byl vedle dvou zmíněných autorů také polský novinář Witold Szabłowski, s nímž ČT24 také natáčela.
29. 9. 2021|