TÉMA

Ples

Hasiči, rybáři nebo myslivci nemají kde pořádat své plesy. Vesnické hospody zavírají

Z dalších vesnic ubývají sály, ve kterých by mohli třeba dobrovolní hasiči, myslivci nebo rybáři pořádat plesy. Hospody v řadě malých obcí mají už delší dobu nízké, nebo žádné výdělky, a tak zavírají. Třeba na Rychnovsku se tak ani po pauze vynucené pandemií koronaviru společenský život nevrátil do poměrů, na které byli lidé zvyklí.
22. 2. 2023|

Ceny pronájmů v kulturních domech se zvedly i o třetinu. Někteří pořadatelé své akce přesouvají na jaro

Provozovatelé kulturních domů museli vysoké účty za elektřinu promítnout do cen pronájmů. Ty se tak na zimní sezonu zvednou o desítky procent, někde až o třetinu. A to i přes to, že se snaží ušetřit snižováním teploty v sálech. Část programu se některé kulturní domy proto snaží přesunout na jaro.
12. 11. 2022|

Školy plánují náhrady za maturitní plesy. Na hradě nebo u přehrady

I přes nejistotu spojenou s pořádáním veřejných akcí se některé střední školy nevzdávají myšlenky na nějakou formu maturitního plesu. Studenti přichází s venkovními alternativami, a to třeba na hradě nebo v parku. Připravují různé podoby protiepidemických opatření, aby se ples mohl konat. Někde by dokonce hosty testovali přímo na místě. Většina škol ale právě kvůli nejistým podmínkám v rámci plánování hromadných akcí maturitní plesy bez náhrady ruší.
16. 5. 2021|