TÉMA

Petra Quittová

Černovická pískovna bude mít nového jednatele. Dosavadní jsou ve vazbě

Pískovna Černovice bude mít nového jednatele. Rozhodla o tom rada městské části, které společnost patří. Obměna je nezbytná, protože oba dosavadní jednatelé jsou ve vazbě spolu s dalšími pěti lidmi. Podle vyšetřovatelů se snažili protiprávně získat rozhodující vliv na část ekonomické činnosti pískovny. Policie tvrdí, že podepsali nevýhodné smlouvy, a tak od roku 2021 způsobili škodu ve výši téměř 60 milionů korun.
8. 11. 2022|

Černovice chtějí jednat s Brnem o převodu pískovny. Současně hledají nového jednatele

Městská část Brno-Černovice zahájí jednání s brněnským magistrátem, zda a za jakých okolností převede na město místní pískovnu. Rozhodlo o tom nové zastupitelstvo. Současně hledá nového jednatele, podle starostky městské části a poslankyně STAN Petry Quittové by o něm mělo být jasno co nejdříve. Nebude to podle ní žádný zastupitel. Pískovna figuruje v kauze privatizace městských domů, kvůli které minulý týden v úterý zasahovala na několika místech v Brně policie.
25. 10. 2022Aktualizováno25. 10. 2022, 13:47|

V Brně-Černovicích se zřekli mandátu Hasoň a Novotný. Mají být spjati s kauzou bytů

V brněnské městské části Černovice se zřekli mandátu zastupitele Jiří Hasoň (KDU-ČSL) a Jiří Novotný (ČSSD). Novotný se také vzdal postu jednatele v městské firmě Pískovna Černovice, jednateli firmy byli dosud oba. Černovická pískovna figuruje v kauze privatizace městských domů v Brně, kvůli které tento týden v úterý zasahovala na několika místech v Brně policie. O rezignaci obou informovala starostka městské části a poslankyně STAN Petra Quittová, která je k rezignaci vyzvala. Předpokládá se, že jsou oba ve vazbě.
21. 10. 2022|

Po razii v Brně policie zahájila trestní stíhání sedmi osob a dvou firem

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zahájila trestní stíhání proti sedmi fyzickým a dvěma právnickým osobám pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu účasti na organizované zločinecké skupině. Souvisí to s úterním zátahem v Brně kvůli privatizaci městských domů.
19. 10. 2022Aktualizováno19. 10. 2022, 14:37|