TÉMA

Petr Speychal

Jednadvacet lidí míří k soudu v kauze firmy ČKD Praha DIZ. Daň dle obžaloby zkrátili o nejméně 850 milionů

Hlavní větev kauzy údajných daňových podvodů ve strojírenské společnosti ČKD Praha DIZ míří před soud. Státní zástupkyně podala obžalobu na jednadvacet lidí. Českou televizi o tom informovala dozorující státní zástupkyně Petra Ullrichová. Policisté vyčíslili škodu způsobenou státu na nejméně 850 milionů korun. Podle serveru Seznam Zprávy je hlavním aktérem případu miliardář Petr Speychal, kterému firma dříve patřila. Ve druhé větvi případu státní zastupitelství v lednu obžalovalo třicet lidí.
5. 12. 2023|

Třicet lidí míří k soudu v kauze firmy ČKD Praha DIZ. Daň dle obžaloby zkrátili o 438 milionů

Státní zástupce podal obžalobu v daňové kauze strojírenské firmy ČKD Praha DIZ. Před soud půjde celkem třicet lidí. Informaci zveřejnilo Vrchní státní zastupitelství v Praze na svých webových stránkách. Obžalovaní podle žalobců vytvářeli v účetnictví ČKD Praha DIZ fiktivní faktury. Tím zkrátili daň z přidané hodnoty o více než 400 milionů korun.
5. 1. 2023|

Vyšetřování daňové kauzy ČKD Praha DIZ skončilo. Policie navrhla obžalovat 22 lidí

Policie navrhla obžalovat dvaadvacet lidí obviněných v daňové kauze související se strojírenskou firmou ČKD Praha DIZ. Uvedl to server SeznamZprávy. Firma patřila miliardáři Petru Speychalovi, který je podle serveru hlavní postavou kauzy.
21. 12. 2021|