TÉMA

Petr Hartman

Opravdu jsem podcenila komunikaci, přiznala končící ministryně pro vědu Langšádlová

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) podá demisi, protože ztratila podporu své mateřské strany. Vedení TOP 09 vadilo, že neumím veřejně prodat svou práci, řekla Langšádlová v rozhovoru Deníku N. Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil její práci, o nástupci chce mít jasno příští týden. Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová potvrdila, že o něm rozhodne během příštího týdne předsednictvo strany.
25. 4. 2024Aktualizováno25. 4. 2024, 20:21|

Pavel hodnotil svých sto dnů v úřadu. Chce pracovat na změně nálady společnosti

Petr Pavel považuje za největší úspěch svého dosavadního prezidentství nastartování směru, kterým by rád pokračoval v příštích pěti letech, uvedl na tiskové konferenci ke 100 dnům od své inaugurace. Vize jeho působení na Pražském hradě stojí na dvou pilířích, prvním z nich je upevnění pozice České republiky ve společnosti demokratických zemí s prozápadní orientací. Druhým celková změna nálady ve společnosti, aby lidé uvěřili, že mohou něco změnit, pokud chtějí.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 23:04|

Prezidentští kandidáti Nerudová, Pavel, Zima a jejich představy o výkonu funkce očima komentátorů

Kandidatura a průběh kampaní kandidátů na prezidenta Petra Pavla, Tomáše Zimy a Danuše Nerudové podle politologa Michala Pinka reprezentuje několik protipólů. Zatímco Pavel a Nerudová patří mezi favority, Tomáš Zima se na sebe v kampani pouze snaží upozornit, míní. Komentátor Českého rozhlasu Plus Petr Hartman doplňuje, že přes první pozice v předvolebních průzkumech mají favorité „mělkou“ podporu, která se mezi nerozhodnutými voliči ještě může měnit. Zároveň se podle něj všichni tři snaží vymezovat proti vládě. Přestože koalice SPOLU podpořila také Nerudovou a Pavla, je Hartman přesvědčený, že kandidáti nyní nutně balancují mezi tím, aby vládní podporu neodmítali, ale zároveň se pro další voliče nestali reprezentanty nepopulárních vládních kroků. Kampaň a postoje Petra Pavla, Tomáše Zimy a Danuše Nerudové představil pořad 90' ČT24. Česká televize takto představí kampaň všech devíti kandidátů na prezidenta republiky, a to po trojicích seřazených podle vylosovaných volebních čísel.
4. 1. 2023|