TÉMA

Peter Kažimír

Guvernér slovenské národní banky uplácel, rozhodl nepravomocně soud

Soud na Slovensku trestním rozkazem uznal nynějšího guvernéra centrální banky (NBS) Petera Kažimíra vinným z podplácení, uložil mu za to pokutu sto tisíc eur (2,34 milionu korun). Rozhodnutí soudu není pravomocné, takzvaný odpor vůči němu už podala elitní složka prokuratury. V případu tak bude vypsáno líčení. S odvoláním na vyjádření soudu a prokuratury to napsal slovenský list Sme. Kauza se týká podezření z podplácení někdejšího šéfa finanční správy Františka Imreczeho, Kažimír už dříve vinu opakovaně odmítl. Premiér Eduard Heger ho vyzval k rezignaci.
13. 4. 2023Aktualizováno13. 4. 2023, 17:15|

Guvernér slovenské centrální banky Kažimír opět čelí obvinění, píše Denník N

Elitní jednotka slovenské policie podle listu Denník N opět obvinila z korupce nynějšího guvernéra centrální banky (NBS) Petera Kažimíra. Deník napsal, že jde o stejný skutek, ve kterém stíhání Kažimíra dříve zrušila prokuratura. Kažimír už v minulosti vinu v případu popřel.
24. 11. 2022|

Slovenská prokuratura zrušila stíhání exministra financí Kažimíra

Slovenská prokuratura zrušila stíhání nynějšího guvernéra centrální banky (NBS) Petera Kažimíra z korupce, ze které byl podezřelý za údajný skutek z doby, kdy zastával funkci ministra financí. Na tiskové konferenci o tom informovali zástupci generální prokuratury.
7. 6. 2022|