TÉMA

Pavel Žufan

Mendelova univerzita v Brně se odvolala proti rozhodnutí o odebrání akreditace

Mendelova univerzita v Brně se odvolala proti rozhodnutí Národního akreditačního úřadu (NAÚ), který jí kvůli chybám odebral akreditace pro některé obory. Škola o odvolání informovala na webu. Rektor Jan Mareš uvedl, že hlavní snahou je zajistit stávajícím studentům dotčených programů dostudovat a také zajistit možnost podat návrhy nových studijních programů. Pochybnosti vznikly kolem zahraničních studentů, kteří údajně neobvykle rychle absolvovali doktorské programy na provozně ekonomické fakultě. Univerzita po kontrole odebrala dva doktorské tituly.
13. 3. 2023|

Děkanem Provozně ekonomické fakulty Mendelu zvolil senát Svatopluka Kapounka

Akademický senát Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity (PEF Mendelu) v opakované volbě zvolil novým děkanem Svatopluka Kapounka. Do funkce jej jmenuje rektor, úřadu se ujme 1. února. Jeho předchůdce Pavel Žufan odstoupil z funkce na konci loňského roku kvůli pochybnostem okolo doktorských studijních programů na fakultě ve funkci skončí 31. ledna. Rada Národního akreditačního úřadu (NAÚ) univerzitě kvůli těmto pochybením odebrala institucionální akreditaci pro doktorské studijní programy v ekonomických vědách.
24. 1. 2023|

Rezignoval děkan z Mendelovy univerzity, důvodem jsou pochyby kolem doktorského studia

Kvůli pochybnostem týkajícím se doktorských studijních programů na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně rezignoval její děkan Pavel Žufan, informoval o tom Deník N. Na jednání akademického senátu oznámil, že funkci opustí ke konci ledna.
5. 12. 2022Aktualizováno5. 12. 2022, 16:30|