TÉMA

Ostravica-Textilia

Ostravici čeká rekonstrukce, získala stavební povolení

Kdysi známý módní dům Ostravica-Textilia v centru Ostravy by se po letech chátrání měl dočkat rekonstrukce. Opravy by mohly začít na počátku příštího roku. Projekt získal stavební povolení a v těchto dnech začalo výběrové řízení na dodavatele prací. Řekl to zástupce vlastníků objektu Jindřich Vaněk. V místě má vzniknout centrum kreativního průmyslu doplněné o gastronomické zázemí, hudební klub nebo divadelní a konferenční sál. S otevřením se počítá v polovině roku 2023.
1. 12. 2021|

Část prvorepublikové Ostravice-Textilie má nového majitele. Bude z ní hotel

Polovina prvorepublikového obchodního domu Ostravica-Textilia v centru Ostravy, který je už řadu let v havarijním stavu, má nového majitele. Dva ze čtyř domů v areálu koupil liberecký podnikatel Michalis Dzikos a chce je přestavět na hotel. Druhá polovina komplexu zůstává v majetku Daniela Zemana. Jeho část Ostravice-Textilie by měla v budoucnu sloužit ke kulturnímu vyžití.
20. 9. 2019|

„Zachraňte Bredu!“ V Opavě se demonstrovalo za ikonický obchodní dům

Stovky lidí se v Opavě účastnily demonstrace za záchranu historické budovy bývalého obchodního domu Breda. Svého času neznámější a před druhou světovou válkou největší „obchoďák“ v tehdejším Československu je už sedm let zavřený a rychle chátrá. Organizátoři protestů i památkáři mají strach z jeho zániku.
20. 5. 2019|