TÉMA

Ostrava-Poruba

Ostrava díky mapě ví, která místa ve městě jsou nejteplejší

Ostrava má k dispozici mapu, která ukazuje, ve kterých částech města je nejvyšší nebo nejnižší povrchová teplota. Data mohou posloužit městskému ateliéru při plánování nové výstavby. Ukazují, že nejteplejšími místy jsou v Ostravě centrum města, obchodní centra či průmyslové areály, naopak v Porubě je povrchová teplota nejnižší. Mapu vytvořili na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava (VŠB-TU).
29. 7. 2023|

Chlouba Poruby je v novém kabátě. Budovu s věžičkou se ale opravit nepodařilo

Ostravský městský obvod Poruba má zhruba po roce a půl opravenou svou dominantu – Oblouk. Kulturní památka s byty patří k nejznámějším stavbám ve stylu socialistického realismu, takzvané sorely. Je vstupní branou i hlavní dominantou jednoho z nejlidnatějších ostravských obvodů. Oblouk však není opraven kompletně, na rekonstrukci ještě čeká část s věžičkou.
15. 9. 2022|

Při požáru bytu v Ostravě-Porubě zemřel člověk, tři lidé jsou zranění

Jeden člověk zemřel ve středu večer při požáru bytu ve třetím patře panelového domu v Ostravě-Porubě. Další tři lidé se zranili, nadýchali se kouře. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.
19. 1. 2022|

Prahu možná čekají další opatření. Růst počtu infikovaných ve městě zrychlil, překročil 200 za den

Prahu možná čekají další opatření proti šíření covidu-19. V předvečer rozšíření povinnosti nosit roušky na obchody a před začátkem povinné zavírací hodiny v nočních podnicích oznámila vedoucí městských hygieniků Zdeňka Jágrová, že denní přírůstek pozitivně testovaných poprvé překročil 200. Do úterního odpoledne přibylo v Praze 220 lidí s nově potvrzenou nákazou.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 21:14|

Sbírky po střelbě v Ostravě vybraly už 6,5 milionu. První pomůže ovdovělému celníkovi

Přes šest a půl milionu korun už přispěli dárci na sbírky pro oběti střelby v ostravské fakultní nemocnici. Peníze na sbírkových účtech, které spustilo pět organizací, přibývají i po devíti dnech od tragédie. Jako první ukončí sbírku 15. ledna Spolek celníků České republiky. Obnos předají rodině zaměstnance, kterému při útoku zahynula manželka a matka jeho synů.
19. 12. 2019|