TÉMA

Osobní počítač

Pomáhají zvedat prodeje hardwaru, exkluzivní herní tituly ovšem zároveň mohou rozdělovat

Stejně jako jednotlivé on-line streamovací videotéky lákají na filmy či seriály, které jinde nejsou k dispozici, postupují i velcí výrobci videoherních systémů, především domácích konzolí, nabízením exkluzivních videoherních titulů, které na jiných platformách nejsou k mání. A ač tato praktika může zvýšit i prodej příslušného hardwaru a tím zisky jeho výrobce, zároveň to na trhu s elektronickou zábavou může vytvořit nerovnováhu a v krajním případě pověst konkrétní firmy poškodit.
28. 5. 2023|

Zemřel spoluzakladatel firmy Intel Gordon Moore. Předpověděl nástup osobních počítačů

Ve věku 94 let zemřel v pátek Gordon Moore, spoluzakladatel společnosti Intel a průkopník polovodičového průmyslu, jehož Mooreův zákon předpověděl neustálý nárůst výpočetního výkonu obvodů v elektronice na celá desetiletí. O úmrtí informovala firma Intel a Mooreova rodinná dobročinná nadace.
25. 3. 2023|

Nákupy se s covidem stále více přesouvají na internet, potvrzují statistici

Internet k nakupování používá 57 procent Čechů, což je o 18 procentních bodů více než v roce 2019 před pandemií koronaviru a o tři body více než loni. Za dva roky to tak představuje nárůst podílu nakupujících on-line téměř o polovinu. Jídlo z restaurací si objednává pětina lidí, loni to bylo 13 procent. Vyplývá to z údajů, které v úterý prezentoval Český statistický úřad.
23. 11. 2021|

Prodej osobních počítačů klesl posedmé za sebou. Jedničkou se loni stala čínská firma Lenovo

Celosvětové dodávky osobních počítačů se v loňském roce snížily o 1,3 procenta na 259,4 milionu přístrojů. Vykázaly tak již sedmý celoroční pokles za sebou. Vyplývá to z předběžných údajů, které na svých internetových stránkách zveřejnila výzkumná společnost Gartner.
12. 1. 2019|