TÉMA

Olga Malířová Špátová

Věřím, že můj film je kompletní Karel Gott, říká režisérka dokumentu Karel

Téměř dva roky po smrti Karla Gotta vstupuje do kin dokument, který mapuje poslední měsíce jeho života. Premiéru snímku odložila pandemie, i když první diváci ho už viděli na festivalu Finále ve slavíkově rodné Plzni. Se slavným zpěvákem i jeho nejbližšími natáčela Olga Malířová Špátová.
4. 10. 2021|

Začíná Febiofest, promítne komedii o Mosadu i dokument o Gottovi

V Praze začíná odložený sedmadvacátý ročník Febiofestu. Zahájení je spojeno s premiérou dokumentu o Karlu Gottovi, přehlídka ale divákům slibuje i pozoruhodné filmy prověřené velkými festivaly v Berlíně, Cannes či Benátkách. Právě nedávný benátský festival berou pořadatelé Febiofestu jako inspiraci. Podle nich ukázal, že i v současné situaci lze uspořádat bezpečnou a podnětnou kulturní akci.
18. 9. 2020|

„Zpívá dobře, ale vidět ho nemusím.“ Do života a duše Karla Gotta nahlíží trailer

V posledním roce života Karla Gotta se slavným zpěvákem a jeho nejbližšími natáčela režisérka Olga Malířová Špátová. Vznikl dokument s prostým názvem Karel. Do kin se dostane 15. října, s předstihem na něj poutá trailer.
10. 9. 2020|

Nesmí to být nuda, přál si Gott. Dokument Karel zveřejnil první ukázky

Celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi nazvaný prostě Karel má konečnou podobu a jeho tvůrci zveřejnili první ukázky. Záběry se rozhodli zveřejnit symbolicky 14. července, tedy v den, kdy se Gott narodil. Snímek režisérky Olgy Malířové Špátové slibuje neobvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, který loni zemřel. Do českých kin film vstoupí 15. října.
14. 7. 2020|

Povšimněte si laskavě tohoto skvělého exempláře. Trailer poutá na život Jiřího Suchého

O Jiřím Suchém vzniklo už několik snímků, převážně se ale zaměřovaly na mezníky divadelní tvorby tohoto zakladatele Semaforu a všestranného umělce. Chystaný dokument Olgy Sommerové Lehce s životem se prát se více věnuje jeho životu, i když ani profesní část pominout nemůže a nechce. Nahlédnout do celovečerního snímku nechává zatím první trailer.
14. 6. 2019|