TÉMA

Okresní soud v Příbrami

Soud zrušil osvobozující rozsudek pro březnického strážníka, po jehož zásahu zemřel mladý muž

Okresní soud v Příbrami musí znovu projednat případ strážníka stíhaného v souvislosti s úmrtím mladíka po předloňském zásahu před kulturním domem v Březnici. ČT to sdělil předseda soudu Miloslav Boudník. Případ do Příbrami vrátil odvolací krajský soud v Praze, který zrušil původní osvobozující rozsudek. Strážník čelí obžalobě z usmrcení z nedbalosti.
20. 11. 2023|

Soud osvobodil strážníka v případu úmrtí mladíka při zásahu v Březnici

Okresní soud v Příbrami ve čtvrtek osvobodil strážníka obžalovaného kvůli předloňskému úmrtí čtyřiadvacetiletého muže v Březnici na Příbramsku. Podle soudu použil donucovací prostředky v souladu se zákonem a nebylo prokázáno, že při střelbě nedodržel předepsanou bezpečnou vzdálenost. Nyní čtyřiapadesátiletý strážník střílel z pepřové pistole, kterou měl u sebe jako součást výzbroje. Mladík po zásahu upadl do bezvědomí a později v nemocnici zemřel, příčinou smrti byl otok mozku způsobený úrazem.
25. 5. 2023|

Soud potrestal čtyři lidi za pašování drog do příbramské věznice. Dva poslal za mříže

Okresní soud v Příbrami potrestal čtyři lidi v případu pašování drog do věznice Bytíz. Dva z obžalovaných poslal soud za mříže, dvěma udělil podmíněné tresty. České televizi to sdělil mluvčí příbramského soudu Bohuslav Viták. Rozsudek je zatím nepravomocný. Obžalobě čelili celkem dva vězni a tři civilisté, jednoho člověka nakonec soud zprostil viny.
16. 2. 2023|

Strážník čelí obžalobě z usmrcení z nedbalosti kvůli zásahu v Březnici

Soud se bude zabývat úmrtím čtyřiadvacetiletého muže po potyčce a následném zásahu strážníků v Březnici na Příbramsku. České televizi to sdělil mluvčí Okresního soudu v Příbrami Bohuslav Viták. Příslušník březnické městské policie, který se na zákroku podílel, čelí obžalobě z usmrcení z nedbalosti. K incidentu došlo před dvěma lety v srpnu. Muži v případě odsouzení hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
23. 1. 2023|