TÉMA

Okres Bruntál

Přehrada v Nových Heřminovech má územní rozhodnutí. Místní s ní nesouhlasí

Stavební úřad v Bruntále vydal územní rozhodnutí na výstavbu protipovodňové přehrady v Nových Heřminovech na Bruntálsku. Zahájení stavebních prací na přehradní hrázi se předpokládá v roce 2027. Náklady jsou odhadovány na 4,26 miliardy korun včetně opatření v obci Nové Heřminovy, řekla v pondělí Šárka Vlčková, mluvčí státního podniku Povodí Odry, který výstavbu přehrady připravuje.
26. 6. 2023Aktualizováno26. 6. 2023, 08:48|

Ve Městě Albrechticích je nová zubní ordinace. O tom, kdo péči dostane, rozhodne los

Ve Městě Albrechticích začala v pondělí ráno registrace do nově otevřené zubní ordinace. Během dne se přihlásily více než dva tisíce lidí. Kdo se ale do péče nakonec dostane, rozhodne až los. Zubařů je v Moravskoslezském kraji dlouhodobě nedostatek, nejhorší situace je právě na Bruntálsku, ale také na Karvinsku.
21. 11. 2022|

Děti z tábora na Bruntálsku nejspíš „skolily“ rotaviry, špatně jim bylo od čtvrtka

Pravděpodobně rotaviry stojí za hospitalizací devatenácti lidí z dětského tábora u Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Záchranáři je v sobotu odvezli do blízkých nemocnic. Během víkendu lékaři všechny propustili do domácího ošetřování, zbytek dětí si vyzvedli rodiče.
11. 7. 2022|

Záchranáři ošetřili na Bruntálsku 17 táborníků, měli příznaky otravy

Záchranáři v sobotu na Bruntálsku ošetřili 17 účastníků dětského tábora. Dva dospělí a 15 dětí poté skončili v nemocnicích v Krnově, Opavě a Ostravě s příznaky otravy. Trpěli zažívacími problémy. Nyní už jsou všichni doma. V neděli večer o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 21:04|