TÉMA

Odpočívadla

Některé obce na Přerovsku jsou proti odpočívadlům na dálnici D1. Obávají se hluku a prachu

Některé obce na Přerovsku protestují proti plánované stavbě odpočívadel pro kamiony na dálnici D1. Silničáři je chtějí vybudovat u obcí Polom a Milenov, které s tím nesouhlasí. Obávají se, že odpočívadla pro zhruba 240 osobních a nákladních aut zhorší kvalitu života v obcích. Konkrétně hovoří o zvýšení prašnosti, hlučnosti či znečištění vody.
23. 11. 2021|

Dopravu v Česku komplikují kamiony. Nemají kde stát, je jich čím dál víc a způsobují nehody

Zatímco většinu dopravy utlumila pandemie, ta nákladní silniční naopak roste. Jen loni Ministerstvo dopravy zaznamenalo 45procentní nárůst. A trend pokračuje i letos. Přicházejí ale i problémy, včetně nehod typických pro nákladní auta a dodávky: tedy nárazů do stojících nebo pomalu jedoucích vozidel. U českých silnic také vrcholí sčítání aut.
5. 6. 2021|

Policie opět navrhla obžalobu čtyř lidí kvůli údajně nevýhodnému pronájmu odpočívadla na D1

Kriminalisté znovu navrhli obžalovat čtyři lidi v případu údajného uzavření nevýhodných smluv na pronájem odpočívadla na dálnici D1 na Vysočině. Policie ukončila nové vyšetřování, nyní je na státním zástupci, aby rozhodl, zda žalobu podá. Na dotaz ČT to uvedl žalobce Tomáš Minx z Vrchního státního zastupitelství v Praze. V případu byl již jednou obžalován bývalý výkonný ředitel ŘSD Michal Hala a další tři lidé, Městský soud v Praze ale v roce 2018 vrátil případ k došetření.
5. 2. 2021|

Na D3 chybí odpočívadla. Doplácí na to řidiči kamionů

Na jihočeské dálnici D3 chybí odpočívadla. Na sedmdesát kilometrů připadá pouze jedno, a to v Mezně u Tábora. Řidiči kamionů proto žádají o parkoviště, kde by mohli zastavit a splnit povinné přestávky. Ředitelství silnic a dálnic nyní plánuje výstavbu dalších odpočívadel.
16. 10. 2020|