TÉMA

Obytný dům

Ruské střely v Kyjevě zranily přes padesát lidí. Poškodily dětskou nemocnici a obytné domy

Kyjev se už podruhé tento týden stal terčem ruského vzdušného úderu. Ukrajinské letectvo ohlásilo likvidaci všech deseti balistických střel, které podle něj na metropoli směřovaly. Kvůli dopadům jejich trosek však utrpělo zranění nejméně 53 lidí včetně šesti dětí. Poškozené jsou tři desítky budov ve čtyřech kyjevských čtvrtích i dětská nemocnice, uvedly ukrajinské úřady. Útoku ruskými drony čelila Oděská oblast, kde jeden člověk zemřel.
13. 12. 2023Aktualizováno13. 12. 2023, 21:39|

Rusové zasáhli obytný dům v Pokrovsku. Nejméně sedm lidí zemřelo, raněných jsou desítky

Ruská vojska zasáhla raketami obytný dům v Pokrovsku v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Nejméně sedm lidí zemřelo. Zraněných je 88 osob, včetně několika dětí. Podle prezidenta Volodymyra Zelenského útočilo Rusko balistickými raketami Iskander.
7. 8. 2023Aktualizováno7. 8. 2023, 22:34|

Poradce Zelenského Arestovyč rezignoval. Jeho výroků o protivzdušné obraně v Dnipru se chopilo Rusko

Kvůli svým výrokům o práci ukrajinské protivzdušné obrany v souvislosti se sobotním útokem na rezidenční budovu v Dnipru v úterý rezignoval poradce prezidentské kanceláře Oleksij Arestovyč. Kreml s odvoláním na Arestovyčovo prohlášení odmítl zodpovědnost za útok na obytnou budovu ve východoukrajinském městě, při kterém po úterní aktualizaci počtu obětí zemřelo nejméně 45 lidí. Záchranáři už ukončili prohledávání sutin zničeného domu.
17. 1. 2023Aktualizováno17. 1. 2023, 13:53|

Pád letadla na obytný dům v ruském Jejsku nepřežilo patnáct lidí

Počet obětí po pondělním pádu ruského bombardéru Su-34 na obytný dům v Jejsku na jihu evropského Ruska stoupl na patnáct. Dalších 28 lidí je zraněných, informovaly v úterý podle agentury TASS místní úřady. Předchozí bilance neštěstí činila 14 mrtvých a 19 zraněných. Záchranáři ukončili prohledávání trosek. Podle vyšetřovatelů je nejpravděpodobnější příčinou havárie letadla technická závada, uvedla agentura Interfax.
18. 10. 2022Aktualizováno18. 10. 2022, 21:35|

Rusové znovu útočili na obytné domy v Záporoží. Úřady hlásí desítky mrtvých či zraněných

Počet obětí nočního ruského útoku na Záporoží stoupl na třináct, zraněných je 87 lidí, z toho deset dětí. V neděli odpoledne to oznámil šéf oblastní správy Oleksandr Staruch. Podle něj ruské letadlo vypálilo dvanáct střel, které zničily částečně devítiposchoďový obytný dům a poškodily několik dalších budov. Správa města dříve uváděla sedmnáct obětí. Záporoží se stalo terčem velkého ruského útoku už ve čtvrtek. Oběti na životech hlásí po ruském útoku na kolonu civilních vozidel mimo jiné také Chersonská oblast.
9. 10. 2022Aktualizováno9. 10. 2022, 16:30|

Raketový útok na Časiv Jar ze soboty si vyžádal už 47 obětí, uvádí ukrajinská média

Podle ukrajinského média The Kyiv Independent si ruský raketový úder na pětipatrový obytný dům ve východoukrajinském Časiv Jaru ze soboty vyžádal už 47 obětí. Záchranáři vytáhli ze sutin 47 těl, včetně jednoho dítěte, uvedl ve středu zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny Kyrylo Tymošenko. Devět lidí bylo zachráněno.
13. 7. 2022|